BBQ grillezett pekándiós saláta tálalva

BBQ grillezett pekándiós saláta

A BBQ grillezett pekándiós saláta egy különleges, füstös és ropogós fogás, amely tökéletes kiegészítője bármilyen grillezett ételnek. A grillezett római saláta enyhén karamellizálódik, amely különleges ízt ad neki, míg a pirított pekándió és a feta sajt gazdagabb textúrát biztosít. Az amerikai konyhában egyre népszerűbb a grillezett saláták készítése, mivel a füstös íz tökéletesen harmonizál a zöldségek természetes édességével. Ha még különlegesebb ízélményt szeretnél, próbáld meg a feta sajtot kecskesajttal helyettesíteni, vagy egy kevés mézes mustáros öntettel megbolondítani!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 fej Római saláta
100 g Pekándió
80 ml BBQ szósz
100 g Feta sajt
1 ek. Méz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fokhagymapor
0.5 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a római salátát, és vágd félbe hosszában.

    A salátát alaposan szárítsd meg mosás után, hogy a mártás jobban megtapadjon.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a mézet, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint állítsd be az édes, füstös és fűszeres ízek arányát.

    3

    Kend meg a salátát az olívaolajos keverékkel, hogy ízesebb legyen a grillezés után.

    Ne kend túl vastagon a salátát, mert akkor lecsöpöghet a grillre és lángra kaphat.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezd a salátát vágott felével lefelé a grillre.

    A grillt alaposan tisztítsd meg, mielőtt ráteszed a salátát, hogy ne ragadjon le.

    5

    Süsd a salátát 2-3 percig, amíg enyhén megpirul és kissé megfonnyad.

    Figyelj oda, hogy a saláta ne égjen meg! A grillezési idő függ a grill hőfokától.

    6

    Eközben pirítsd meg a pekándiót egy száraz serpenyőben közepes lángon 2 percig, amíg illatos nem lesz.

    A pekándiót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.

    7

    Tálalás előtt helyezd a grillezett salátát egy tányérra, morzsold rá a feta sajtot és szórd meg a pirított pekándióval.

    Ha nincs feta sajt, használhatsz más, hasonlóan sós sajtot is, például kecskesajtot.

    8

    Díszítsd friss petrezselyemmel és locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy metélőhagymát.

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a római salátát, és vágd félbe hosszában.

    A salátát alaposan szárítsd meg mosás után, hogy a mártás jobban megtapadjon.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a mézet, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint állítsd be az édes, füstös és fűszeres ízek arányát.

    3

    Kend meg a salátát az olívaolajos keverékkel, hogy ízesebb legyen a grillezés után.

    Ne kend túl vastagon a salátát, mert akkor lecsöpöghet a grillre és lángra kaphat.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezd a salátát vágott felével lefelé a grillre.

    A grillt alaposan tisztítsd meg, mielőtt ráteszed a salátát, hogy ne ragadjon le.

    5

    Süsd a salátát 2-3 percig, amíg enyhén megpirul és kissé megfonnyad.

    Figyelj oda, hogy a saláta ne égjen meg! A grillezési idő függ a grill hőfokától.

    6

    Eközben pirítsd meg a pekándiót egy száraz serpenyőben közepes lángon 2 percig, amíg illatos nem lesz.

    A pekándiót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.

    7

    Tálalás előtt helyezd a grillezett salátát egy tányérra, morzsold rá a feta sajtot és szórd meg a pirított pekándióval.

    Ha nincs feta sajt, használhatsz más, hasonlóan sós sajtot is, például kecskesajtot.

    8

    Díszítsd friss petrezselyemmel és locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy metélőhagymát.