Mosd meg a római salátát, és vágd félbe hosszában.
A salátát alaposan szárítsd meg mosás után, hogy a mártás jobban megtapadjon.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a mézet, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.
Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint állítsd be az édes, füstös és fűszeres ízek arányát.
Kend meg a salátát az olívaolajos keverékkel, hogy ízesebb legyen a grillezés után.
Ne kend túl vastagon a salátát, mert akkor lecsöpöghet a grillre és lángra kaphat.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezd a salátát vágott felével lefelé a grillre.
A grillt alaposan tisztítsd meg, mielőtt ráteszed a salátát, hogy ne ragadjon le.
Süsd a salátát 2-3 percig, amíg enyhén megpirul és kissé megfonnyad.
Figyelj oda, hogy a saláta ne égjen meg! A grillezési idő függ a grill hőfokától.
Eközben pirítsd meg a pekándiót egy száraz serpenyőben közepes lángon 2 percig, amíg illatos nem lesz.
A pekándiót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.
Tálalás előtt helyezd a grillezett salátát egy tányérra, morzsold rá a feta sajtot és szórd meg a pirított pekándióval.
Ha nincs feta sajt, használhatsz más, hasonlóan sós sajtot is, például kecskesajtot.
Díszítsd friss petrezselyemmel és locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy metélőhagymát.
Mosd meg a római salátát, és vágd félbe hosszában.
A salátát alaposan szárítsd meg mosás után, hogy a mártás jobban megtapadjon.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a mézet, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.
Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint állítsd be az édes, füstös és fűszeres ízek arányát.
Kend meg a salátát az olívaolajos keverékkel, hogy ízesebb legyen a grillezés után.
Ne kend túl vastagon a salátát, mert akkor lecsöpöghet a grillre és lángra kaphat.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezd a salátát vágott felével lefelé a grillre.
A grillt alaposan tisztítsd meg, mielőtt ráteszed a salátát, hogy ne ragadjon le.
Süsd a salátát 2-3 percig, amíg enyhén megpirul és kissé megfonnyad.
Figyelj oda, hogy a saláta ne égjen meg! A grillezési idő függ a grill hőfokától.
Eközben pirítsd meg a pekándiót egy száraz serpenyőben közepes lángon 2 percig, amíg illatos nem lesz.
A pekándiót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.
Tálalás előtt helyezd a grillezett salátát egy tányérra, morzsold rá a feta sajtot és szórd meg a pirított pekándióval.
Ha nincs feta sajt, használhatsz más, hasonlóan sós sajtot is, például kecskesajtot.
Díszítsd friss petrezselyemmel és locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal.
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például koriandert vagy metélőhagymát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.