BBQ grillezett pikáns csípƑs lilahagymás mártás tálalva

BBQ grillezett pikáns csípƑs lilahagymás mártás

A grillezett lilahagyma Ă©deskĂ©s, karamellizĂĄlt Ă­ze tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fĂŒstös BBQ szĂłszt Ă©s a csĂ­pƑs jalapeno paprikĂĄt. Ez a pikĂĄns mĂĄrtĂĄs fantasztikus kiegĂ©szĂ­tƑ sĂŒlt hĂșsokhoz, grillezett zöldsĂ©gekhez vagy akĂĄr pirĂ­tĂłs mellĂ© is. Az enyhĂ©n fĂŒstös Ă©s savanykĂĄs Ă­zvilĂĄg harmonikusan ötvözƑdik ebben az egyszerƱ, de kĂŒlönleges receptben.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 3 db Lilahagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Jalapeno paprika
⭕ 4 ek. BBQ szósz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 0.5 tk. Chili pehely
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A lilahagymåkat håmozzuk meg, majd vågjuk vastagabb szeletekre. A fokhagymåt hagyjuk egészben, a jalapeno paprikåt vågjuk félbe és tåvolítsuk el a magokat, ha enyhébb ízt szeretnénk.

    A jalapeno paprika magjainak eltĂĄvolĂ­tĂĄsa csökkenti a csĂ­pƑssĂ©get. Ha szereted a nagyon csĂ­pƑs Ă­zt, hagyd benne a magokat.

    2

    KenjĂŒk meg a hagymĂĄt, a fokhagymĂĄt Ă©s a jalapeno paprikĂĄt egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal, majd szĂłrjuk meg fĂŒstölt paprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal.

    Az olívaolaj segít, hogy a fƱszerek jobban megtapadjanak a zöldségeken, és megakadålyozza, hogy a grillen leégjenek.

    3

    MelegĂ­tsĂŒk elƑ a grillt közepes-magas hƑmĂ©rsĂ©kletre, majd helyezzĂŒk rĂĄ a zöldsĂ©geket. GrillezzĂŒk 5-7 percig, amĂ­g a lilahagyma karamellizĂĄlĂłdik, a fokhagyma megpuhul, Ă©s a jalapeno enyhĂ©n megpirul.

    A zöldsĂ©geket idƑnkĂ©nt forgassuk meg, hogy egyenletesen sĂŒljenek. Ha a grill nagyon forrĂł, csökkentsĂŒk a hƑmĂ©rsĂ©kletet, hogy ne Ă©gjenek meg.

    4

    VegyĂŒk le a grillrƑl a zöldsĂ©geket, majd hagyjuk kissĂ© hƱlni. A fokhagymĂĄt nyomjuk ki a hĂ©jĂĄbĂłl, Ă©s tegyĂŒk egy aprĂ­tĂłgĂ©pbe a lilahagymĂĄval Ă©s a jalapeno paprikĂĄval.

    A fokhagyma hĂ©jĂĄbĂłl valĂł kinyomĂĄsa utĂĄn könnyebb dolgunk lesz a pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©ssel.

    5

    Adjuk hozzĂĄ a BBQ szĂłszt, a balzsamecetet, a chili pelyhet, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsĂŒk krĂ©mes ĂĄllagĂșra.

    A balzsamecet ad egy kis savassĂĄgot, ami kiegyensĂșlyozza a BBQ szĂłsz Ă©dessĂ©gĂ©t. A chili pehely pedig tovĂĄbb fokozza a csĂ­pƑssĂ©get.

    6

    KĂłstoljuk meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, Ă­zesĂ­tsĂŒk mĂ©g sĂłval, borssal vagy extra fĂŒstölt paprikĂĄval.

    A mĂĄrtĂĄs Ă­zĂ©t a sajĂĄt Ă­zlĂ©sĂŒnknek megfelelƑen ĂĄllĂ­thatjuk be. Ha tĂșl Ă©des, adjunk hozzĂĄ több balzsamecetet. Ha tĂșl savanyĂș, adjunk hozzĂĄ több BBQ szĂłszt.

    7

    SzĂłrjuk meg friss petrezselyemmel, majd tĂĄlaljuk sĂŒlt hĂșsok, grillezett zöldsĂ©gek vagy pirĂ­tĂłs mellĂ© mĂĄrtĂĄskĂ©nt.

    A petrezselyem helyett hasznålhatunk mås friss fƱszernövényt is, példåul koriandert vagy snidlinget.