BBQ grillezett sós sült krumpli tálalva

BBQ grillezett sós sült krumpli

A grillezett sült krumpli a BBQ kultúra egyik klasszikus eleme, amely világszerte népszerű. A füstölt paprika és a BBQ szósz kombinációja egyedi karaktert ad ennek a ropogós köretnek, amelyet bármilyen grillezett hús vagy zöldség mellé tökéletesen párosíthatunk. A grillen készült burgonya különleges textúrája – kívül ropogós, belül puha – igazi ínyenc fogássá teszi ezt az egyszerű ételt. Ha szeretnéd feldobni a kerti sütögetést, ez a recept garantáltan siker lesz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
3 ek. Olívaolaj
2 tk. Durva tengeri só
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fekete bors
3 ek. BBQ szósz
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg alaposan a burgonyát, majd hámozzuk meg, ha szükséges. Vágjuk egyenletes, kb. 1 cm vastag szeletekre vagy cikkekre.

    A héjában sült krumpli is finom, ebben az esetben nem szükséges meghámozni.

    2

    Forraljunk vizet egy nagy fazékban, és adjunk hozzá egy csipet sót. Főzzük a burgonyát félpuhára, körülbelül 5-7 perc alatt, majd szűrjük le.

    A félpuhára főzés biztosítja, hogy a krumpli a grillen belül is megpuhuljon, ne csak kívül piruljon meg.

    3

    A lecsöpögtetett burgonyát helyezzük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá az olívaolajat, a durva tengeri sót, a füstölt paprikát és a borsot. Alaposan keverjük össze, hogy minden szeletet egyenletesen bevonjon a fűszeres olaj.

    A durva tengeri só jobban kiemeli a burgonya ízét.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd helyezzük a fűszeres burgonyaszeleteket a grillrácsra. Grillezzük kb. 10-15 percig, időnként megforgatva, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.

    A grillrácsot érdemes olajjal bekenni, hogy a krumpli ne ragadjon le.

    5

    A grillezés utolsó 2-3 percében kenjük meg a burgonyát BBQ szósszal, hogy enyhén karamellizálódjon és még intenzívebb ízt kapjon.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg a grillen.

    6

    Amint elkészült, helyezzük a grillezett burgonyát egy tálra, és szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például koriandert vagy metélőhagymát.

    7

    Forrón tálaljuk, ízlés szerint további BBQ szósszal vagy mártogatóssal kiegészítve.

    Kínálj mellé többféle mártogatóst, például fokhagymás tejfölt, csípős szószt vagy guacamole-t.