A káposztát vágd negyedekre úgy, hogy a torzsája egyben tartsa a szeleteket. Ez megakadályozza, hogy a levelek szétesjenek grillezés közben.
Ha a káposzta túl nagy, vághatod hatodokra is, de mindig ügyelj arra, hogy a torzsája egyben tartsa a szeleteket.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az aprított fokhagymát, a sót és a fekete borsot. Ezzel kend meg a káposztaszeleteket egyenletesen.
Az olívaolaj helyett használhatsz más növényi olajat is, például napraforgóolajat vagy repceolajat.
Forrósítsd fel a grillt közepesen magas hőfokra. Helyezd a káposztaszeleteket a grillrácsra, és süsd oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarna grillcsíkok nem jelennek meg rajtuk.
Ha a káposzta nagyon gyorsan pirul, vedd lejjebb a hőfokot.
Közben egy kis lábosban melegítsd fel a BBQ szószt a mézzel együtt, hogy kissé besűrűsödjön, és az ízek jobban összeérjenek.
A méz helyett használhatsz juharszirupot is, ha vegán vagy.
Amikor a káposzta megsült, kend meg a forró BBQ szósszal, majd szórd meg pirított szezámmaggal a tálalás előtt.
A szezámmagot a BBQ szósz felkenése után szórd rá, hogy jobban rátapadjon a káposztára.
Azonnal tálald forrón, akár grillezett húsok vagy más zöldségek mellé köretként, vagy önmagában egy könnyű, ízes fogásként.
Azonnali tálalás azért fontos, hogy a káposzta ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.