BBQ grillezett szilvaszĂłsz tĂĄlalva

BBQ grillezett szilvaszĂłsz

A BBQ grillezett szilvaszĂłsz egy kĂŒlönleges, fĂŒstös Ă©s enyhĂ©n Ă©deskĂ©s mĂĄrtĂĄs, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a grillezett hĂșsokat Ă©s zöldsĂ©geket. A grillezett szilva termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s karamellizĂĄlt aromĂĄja remek pĂĄrost alkot a fĂŒstölt paprikĂĄval Ă©s a BBQ szĂłsszal. Az amerikai Ă©s ĂĄzsiai konyhĂĄban egyarĂĄnt elƑszeretettel hasznĂĄlnak gyĂŒmölcsalapĂș szĂłszokat a hĂșsokhoz, hiszen azok mĂ©lysĂ©get Ă©s izgalmas Ă­zrĂ©tegeket adnak az Ă©teleknek. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, prĂłbĂĄld meg egy kevĂ©s gyömbĂ©rrel vagy csĂ­pƑs chilivel kiegĂ©szĂ­teni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
75 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Friss szilva
⭕ 100 ml BBQ szósz
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Barnacukor
⭕ 2 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a szilvåkat, vågd félbe, és tåvolítsd el a magokat.

    A szilvĂĄkat Ă©rdemes alaposan megmosni, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a szennyezƑdĂ©seket.

    2

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes hƑfokra, majd helyezd a szilvafeleket a grillrĂĄcsra vĂĄgott felĂŒkkel lefelĂ©.

    A grillt Ă©rdemes elƑmelegĂ­teni, hogy a szilvĂĄk egyenletesen sĂŒljenek. A vĂĄgott felĂ©vel lefelĂ© helyezve a szilvĂĄk karamellizĂĄlĂłdnak.

    3

    SĂŒsd a szilvĂĄkat 3-4 percig, amĂ­g karamellizĂĄlĂłdnak Ă©s enyhĂ©n megpirulnak.

    Figyelj, hogy a szilvĂĄk ne Ă©gjenek meg. Ha tĂșl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hƑfokot.

    4

    Közben aprítsd fel a vöröshagymåt és a fokhagymåt.

    Minél apróbbra vågod a hagymåt és a fokhagymåt, annål jobban eloszlanak az ízek a szószban.

    5

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt közepes lĂĄngon 3-4 percig.

    Vigyåzz, hogy a hagyma és a fokhagyma ne égjenek meg, mert keserƱ ízt adhatnak a szósznak.

    6

    Add hozzĂĄ a grillezett szilvĂĄkat, majd keverd bele a barnacukrot, a balzsamecetet, a BBQ szĂłszt, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a sĂłt Ă©s a borsot.

    Ha nincs barnacukrod, hasznålhatsz helyette sima kristålycukrot is, de a barnacukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a szósznak.

    7

    FƑzd alacsony hƑfokon 15-20 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödjön.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg a szĂłszt, hogy ne Ă©gjen le az alja.

    8

    Turmixold simåra a keveréket, majd szƱrd åt egy szitån, hogy selymes ållagot kapj.

    A szƱrés elhagyható, ha nem zavar, hogy a szószban vannak kisebb darabok.

    9

    HƱtsd le teljesen, majd öntsd egy sterilizĂĄlt ĂŒvegbe Ă©s tĂĄrold hƱtƑszekrĂ©nyben.

    A sterilizĂĄlĂĄshoz forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­zben ĂĄztasd az ĂŒveget Ă©s a tetejĂ©t nĂ©hĂĄny percig.