BBQ grillezett szójavirsli tálalva

BBQ grillezett szójavirsli

A grillezett szójavirsli egy tökéletes vegán alternatíva a klasszikus hot dog helyett. A füstös BBQ pác még intenzívebbé teszi az ízét, miközben a grillen sütés során kellemesen ropogós külsőt kap. Egy kis szójaszósz és füstölt paprika segítségével még jobban kiemelhetjük az ízvilágát. Ez a recept ideális választás vegetáriánus grillpartikhoz, könnyű nyári vacsorákhoz vagy gyors ebédekhez. Ha szeretnéd tovább fokozni az élményt, próbáld ki friss buciban mustárral, karamellizált hagymával és ropogós uborkaszeletekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 23 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Szójavirsli
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fokhagyma por
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szójavirsliket óvatosan szurkáld meg egy villával, hogy a pác jobban beszívódjon.

    Ne szúrd át teljesen a virsliket, csak óvatosan szurkáld meg a felületüket.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a fekete borsot és 2 evőkanál BBQ szószt.

    Ízlés szerint adhatsz hozzá más fűszereket is, például chilit vagy mustárt.

    3

    Helyezd a szójavirsliket egy lapos tálba, majd öntsd rájuk a pácot. Hagyd állni legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Forgasd meg a virsliket a pácban, hogy minden oldaluk bevonja.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy a virslik ne tapadjanak le.

    Ha nincs grillrácsod, használhatsz grillserpenyőt is.

    5

    Helyezd a szójavirsliket a grillre, és süsd őket 2-3 percig oldalanként, amíg enyhén megpirulnak és átsülnek.

    Figyelj, hogy a virslik ne égjenek meg. Ha túl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    A grillezés utolsó percében kend meg a virsliket a maradék 1 evőkanál BBQ szósszal, majd süsd további 1 percig, hogy kissé karamellizálódjanak.

    A BBQ szósz édes, füstös ízt ad a virsliknek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss aprított petrezselyemmel az extra frissesség érdekében.

    A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például koriandert vagy metélőhagymát.

    8

    Tálald friss buciban mustárral, ketchuppal, savanyúsággal, vagy fogyaszd önállóan egy könnyű salátával.

    Kínálj mellé többféle feltétet, hogy mindenki a saját ízlése szerint állíthassa össze a virslit.