BBQ grillezett túrós rétes tálalva

BBQ grillezett túrós rétes

A grillezett túrós rétes a klasszikus magyar sütemény egy újragondolt változata, amely tökéletesen illeszkedik a BBQ világába. A ropogós réteslap és a krémes túrós töltelék tökéletes harmóniát alkot, míg a grillen sütés egyedi, enyhén füstös ízt ad neki. Ez a desszert ideális választás szabadtéri sütögetésekhez vagy különleges alkalmakra. Ha szeretnéd még finomabbá tenni, próbáld ki friss bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés mézzel megcsorgatva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Réteslap
250 g Túró
100 g Tejföl
1 db Tojás
10 g Vaníliás cukor
50 g Porcukor
50 g Mazsola
50 g Vaj
1 tk. Fahéj
1 tk. Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a mazsolát, a fahéjat és a reszelt citromhéjat.

    A túró legyen krémes, ne túl száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejfölt, hogy krémesebb legyen a töltelék.

    2

    Verd fel a tojást, és keverd a túrós töltelékhez, hogy krémesebb állagot kapj.

    A tojás segít összetartani a tölteléket és krémesebb állagot ad.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd kend meg vele egyenként a réteslapokat.

    A vajat ne hevítsd túl, csak olvaszd meg. A réteslapokat vékonyan kend meg vajjal, hogy ne ázzanak el.

    4

    Halmozz egy csíkban a túrós töltelékből minden egyes réteslap szélére, majd óvatosan tekerd fel, hogy szoros, de ne túl tömör rétest kapj.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a réteslapon, és óvatosan tekerd fel, hogy ne szakadjon el a réteslap.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C), és helyezz rá egy sütőpapírral borított BBQ sütőlapot vagy egy grilltálcát.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a rétes leragadjon a grilltálcára.

    6

    Helyezd a réteseket a grillre, és süsd őket fedett állapotban 8-10 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnára pirulnak.

    A sütési idő függ a grill hőmérsékletétől. Időnként ellenőrizd a réteseket, hogy ne égjenek meg.

    7

    Óvatosan fordítsd meg a réteseket egy lapáttal, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.

    A rétesek forrók, ezért óvatosan forgasd meg őket.

    8

    Amikor elkészült, hagyd hűlni néhány percig, majd szórd meg porcukorral.

    A porcukorral megszórt rétes még finomabb.

    9

    Tálald frissen, esetleg gyümölcsszósszal vagy mézzel megcsorgatva.

    A gyümölcsszósz vagy a méz még ízletesebbé teszi a rétest.