BBQ grillezett vegán töltött paprika tálalva

BBQ grillezett vegán töltött paprika

A BBQ grillezett vegán töltött paprika egy fantasztikus növényi alapú étel, amely a füstös grillezett paprika és a gazdag, fűszeres töltelék kombinációjával nyűgözi le az ízlelőbimbókat. A füstölt paprika és a BBQ szósz tökéletesen kiegészíti a babos-rizses tölteléket, amely laktató és tápláló. Ez az étel remek választás egy könnyed nyári grillvacsorához, de akár ünnepi fogásként is megállja a helyét. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki avokádószósszal vagy egy csipet chilivel megszórva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kaliforniai paprika
200 g Főtt barna rizs
150 g Fekete bab (főtt vagy konzerv)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Őrölt kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss petrezselyem
50 g Vegán reszelt sajt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kaliforniai paprikákat vágd félbe és távolítsd el a magokat.

    A paprikákat óvatosan vágd félbe, hogy ne sérüljön a héjuk. A magok eltávolításához használj egy kiskanalat.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A hagymát és a fokhagymát egyenletesen aprítsd, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    Pirítsd a hagymát és a fokhagymát 2-3 percig, majd add hozzá a főtt barna rizst és a fekete babot.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek. Ha szükséges, csökkentsd a hőfokot.

    4

    Keverd bele a BBQ szószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a sót és a fekete borsot, majd pirítsd további 3 percig.

    A fűszereket alaposan keverd el, hogy mindenhol egyenletesen ízesítsék a tölteléket. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még fűszereket.

    5

    Töltsd meg a paprikákat a rizses-babos keverékkel, és ha szeretnéd, szórd meg vegán sajttal.

    A paprikákat alaposan töltsd meg, de ne túlcsordulva, hogy a töltelék ne folyjon ki a grillezés során. A vegán sajt opcionális, de nagyon finom kiegészítő.

    6

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és helyezd a töltött paprikákat egy grilltálcára.

    A grilltálca használata megakadályozza, hogy a paprikák közvetlenül a láng fölé kerüljenek, és így ne égjenek meg.

    7

    Süsd a paprikákat 8-10 percig, amíg a héjuk kissé megpirul és a töltelék átmelegszik.

    A sütési idő függ a grill hőfokától. Figyeld a paprikákat, és ha túl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    8

    Vedd le a grillről, és szórd meg friss petrezselyemmel, majd tálald azonnal.

    A friss petrezselyem frissességet kölcsönöz az ételnek. Tálalás előtt érdemes megszórni.