Egy közepes méretű tálban keverjük össze a BBQ szószt, az aprított vöröshagymát, a chili pelyhet, a mézet és a barnacukrot.
A vöröshagymát minél apróbbra vágd, hogy jobban kiadja az ízét. Használhatsz helyette lila hagymát is a szép színért.
Adjuk hozzá a füstölt paprikát, az almaecetet, a fokhagyma port, a Worcestershire szószt, a sót és a fekete borsot, majd keverjük simára.
A Worcestershire szósz umami ízt ad a pácnak. Ha nincs otthon, elhagyhatod, de az ízélmény nem lesz ugyanaz.
Ízesítsük a pácot szükség szerint további sóval és borssal.
Kóstold meg a pácot, mielőtt a húsra kened, hogy ellenőrizd, megfelelő-e a só és a bors mennyisége.
Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet a kívánt állag eléréséhez.
A víz helyett adhatsz hozzá egy kis almaecetet is, hogy savasabb legyen a pác.
Kenjük a pácot a húsra vagy zöldségekre, majd hagyjuk pácolódni legalább 1 órán át a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pácot alaposan masszírozd bele a húsba, hogy mindenhol befedje. Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.