BBQ kacsa tálalva

BBQ Kacsa

A BBQ kacsa a klasszikus amerikai BBQ és az ázsiai ízek tökéletes találkozása. A kacsamell természetes zsírtartalma miatt kiválóan alkalmas lassú sütésre és grillezésre, így a füstös BBQ ízekkel tökéletes harmóniát alkot. A kacsahús hagyományosan az ázsiai konyha egyik kedvence, de az amerikai grillezési technikák és az édeskés-fűszeres BBQ pác még intenzívebbé teszi az ízélményt. A füstölt paprika és a szójaszósz kombinációja egyedi karaktert ad ennek a fogásnak. Ez az étel ideális választás különleges alkalmakra, ünnepi vacsorákra vagy egy baráti grillezéshez. Ha egy igazán ínycsiklandó BBQ élményre vágysz, tálald friss salátával vagy házi készítésű coleslaw-val!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 g Kacsamell
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz
1 ek. Almaecet
250 ml BBQ szósz
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsamellek bőrét egy éles késsel keresztirányban bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a húst ne vágjuk be.

    A bevagdosás segít, hogy a zsír kisüljön a bőrből, és ropogósabb legyen.

    2

    A sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot keverd össze egy tálban, majd dörzsöld be vele a kacsát.

    A barna cukor segít karamellizálni a bőrt.

    3

    Egy serpenyőben, közepes lángon kezd el sütni a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé. Süsd 5-7 percig, amíg a bőr ropogós és aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.

    Fontos, hogy a bőr lassan süljön, hogy a zsír kisüljön belőle. Ne kapkodd el!

    4

    Készítsd el a pácot: keverd össze a Worcestershire szószt, a szójaszószt, a mézet, az almaecetet és a BBQ szószt egy tálban.

    Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalókat.

    5

    Kend be a kacsamelleket a BBQ páccal, majd tedd őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe 10-15 percre, hogy teljesen átsüljenek, de belül még szaftosak maradjanak.

    A sütési idő függ a kacsamell méretétől. Használj húshőmérőt, hogy ellenőrizd a belső hőmérsékletet (kb. 60°C).

    6

    Vedd ki a kacsát a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Ezalatt a szaftok egyenletesen eloszlanak a húsban.

    A pihentetés fontos, hogy a hús szaftos maradjon.

    7

    Szeleteld fel vékonyan, és tálald frissen sült zsemlével, coleslaw salátával vagy grillezett zöldségekkel.

    A vékony szeletek könnyebben fogyaszthatók.