A kacsamellek bőrét egy éles késsel keresztirányban bevagdossuk, ügyelve arra, hogy a húst ne vágjuk be.
A bevagdosás segít, hogy a zsír kisüljön a bőrből, és ropogósabb legyen.
A sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot keverd össze egy tálban, majd dörzsöld be vele a kacsát.
A barna cukor segít karamellizálni a bőrt.
Egy serpenyőben, közepes lángon kezd el sütni a kacsamelleket bőrös felükkel lefelé. Süsd 5-7 percig, amíg a bőr ropogós és aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.
Fontos, hogy a bőr lassan süljön, hogy a zsír kisüljön belőle. Ne kapkodd el!
Készítsd el a pácot: keverd össze a Worcestershire szószt, a szójaszószt, a mézet, az almaecetet és a BBQ szószt egy tálban.
Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint igazítsd a hozzávalókat.
Kend be a kacsamelleket a BBQ páccal, majd tedd őket egy előmelegített 180°C-os sütőbe 10-15 percre, hogy teljesen átsüljenek, de belül még szaftosak maradjanak.
A sütési idő függ a kacsamell méretétől. Használj húshőmérőt, hogy ellenőrizd a belső hőmérsékletet (kb. 60°C).
Vedd ki a kacsát a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Ezalatt a szaftok egyenletesen eloszlanak a húsban.
A pihentetés fontos, hogy a hús szaftos maradjon.
Szeleteld fel vékonyan, és tálald frissen sült zsemlével, coleslaw salátával vagy grillezett zöldségekkel.
A vékony szeletek könnyebben fogyaszthatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.