BBQ klasszikus paradicsomos szósz tálalva

BBQ klasszikus paradicsomos szósz

A klasszikus BBQ paradicsomos szósz a grillételek egyik elengedhetetlen kiegészítője, amely a füstös és édes ízek tökéletes egyensúlyát hozza létre. A grillezett paradicsom mélyebb, karamellizált aromát ad ennek a szósznak, amelyet a balzsamecet és a füstölt paprika tesz még izgalmasabbá. Ez a házi készítésű BBQ szósz kiváló választás sült húsokhoz, hamburgerekhez vagy akár sült krumpli mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Balzsamecet
1 ek. Barnacukor
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Chili pehely
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágjuk félbe, a vöröshagymát aprítsuk fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.

    A paradicsomok fajtája befolyásolja a szósz ízét. Érdemes érett, lédús paradicsomokat választani.

    2

    Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd helyezzük rá a paradicsomokat vágott felükkel lefelé.

    A grill hőmérsékletét érdemes figyelni, nehogy megégjenek a paradicsomok. Ha túl gyorsan sülnek, vegyük lejjebb a hőfokot.

    3

    Grillezzük a paradicsomokat 5-7 percig, amíg enyhén karamellizálódnak és füstös ízt kapnak.

    A karamellizálódás fokozza az édes ízt. Ne grillezzük túl, mert keserű lehet.

    4

    Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pároljuk üvegesre a vöröshagymát és a fokhagymát.

    Alacsony lángon pároljuk, hogy a hagyma ne égjen meg, mert az keserű ízt ad a szósznak.

    5

    Adjuk hozzá a grillezett paradicsomokat, a BBQ szószt, a balzsamecetet, a barnacukrot, a füstölt paprikát és a chili pelyhet.

    A hozzávalók minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. Próbáljunk jó minőségű BBQ szószt és füstölt paprikát használni.

    6

    Főzzük közepes lángon kb. 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Keverjük gyakran, hogy ne égjen le az alja.

    7

    Botmixerrel pürésítsük a szószt, hogy sima állagot kapjunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még sót vagy fűszereket.

    Óvatosan pürésítsük, mert a forró szósz fröcsöghet. Kóstoljuk meg és ízlés szerint fűszerezzük.

    8

    Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk sült húsok, grillezett zöldségek vagy szendvicsek mellé.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.