Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a BBQ szószt, a kókusztejet és a curryt.
A kókusztej zsírtartalma befolyásolja a szósz sűrűségét. Használj teljes zsírtartalmú kókusztejet a gazdagabb ízért és a sűrűbb állagért.
Adjuk hozzá a mézet, a reszelt gyömbért, a fokhagyma port, a hagyma port, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot.
A friss gyömbér intenzívebb ízt ad, de a reszelt gyömbér is jó alternatíva. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Közepes lángon főzzük 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Keverjük gyakran, hogy a szósz ne égjen le az aljára. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés kókusztejet vagy vizet.
Ha szükséges, adjunk hozzá vizet a megfelelő állag eléréséhez, majd főzzük további 2 percig.
A vizet fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl híg a szósz.
Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk grillezett húsok, zöldségek vagy sült krumpli mellé.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.