BBQ olívaolajos-bazsalikomos pác tálalva

BBQ olívaolajos-bazsalikomos pác

A BBQ olívaolajos-bazsalikomos pác egy igazán frissítő és aromás szósz, amely az olívaolaj gazdagságát és a bazsalikom frissítő ízét ötvözi a BBQ szósz füstös alapjával. A pác tökéletesen illik grillezett húsokhoz és zöldségekhez. A bazsalikom különleges íze adja meg a szósz igazi karakterét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 ml Olívaolaj
3 ág Friss bazsalikom
3 gerezd Fokhagyma
20 ml Fehér ecet
2 ek. Barna cukor
1 tk. Fűszeres paprika
1 csipet Fekete bors
1 csipet
100 ml BBQ szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szeretnéd aprítani.

    2

    A bazsalikomot vágd apróra.

    A bazsalikomot közvetlenül felhasználás előtt vágd apróra, hogy megőrizze az aromáját.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, BBQ szószt, fehér ecetet, barna cukrot, apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot, fűszeres paprikát, sót és fekete borsot.

    A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a pác egy kicsit besűrűsödik.

    Figyelj, hogy a cukor ne karamellizálódjon túl!

    5

    Miután a pác besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A pácot légmentesen záródó edényben tárolhatod a hűtőben.

    6

    Tálald a BBQ olívaolajos-bazsalikomos pácot grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.

    A pácot használhatod marinádnak is, ha a húst grillezés előtt belepácolod.