A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szeretnéd aprítani.
A bazsalikomot vágd apróra.
A bazsalikomot közvetlenül felhasználás előtt vágd apróra, hogy megőrizze az aromáját.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, BBQ szószt, fehér ecetet, barna cukrot, apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot, fűszeres paprikát, sót és fekete borsot.
A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a pác egy kicsit besűrűsödik.
Figyelj, hogy a cukor ne karamellizálódjon túl!
Miután a pác besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A pácot légmentesen záródó edényben tárolhatod a hűtőben.
Tálald a BBQ olívaolajos-bazsalikomos pácot grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.
A pácot használhatod marinádnak is, ha a húst grillezés előtt belepácolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.