BBQ paradicsomos-csilis pác tálalva

BBQ paradicsomos-csilis pác

Ez a különleges BBQ pác egyesíti a paradicsom frissességét a chili csípős erejével, miközben a füstölt paprika és a méz kiegyensúlyozza az ízeket. Kiválóan alkalmas grillezett húsok és zöldségek ízesítésére, de akár füstölt ételekhez is remek választás. A Worcestershire szósz és az almaecet mélységet ad ennek az izgalmas páclének, amely garantáltan feldobja a BBQ élményt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
85 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Paradicsompüré
5 ek. BBQ szósz
1 tk. Chili pehely
2 ek. Méz
1 ek. Barnacukor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Almaecet
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Hagyma por
1 tk. Worcestershire szósz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű tálban keverjük össze a paradicsompürét, a BBQ szószt, a chili pelyhet, a mézet és a barnacukrot.

    Ha nincs barnacukrod, helyettesítheted fehér cukorral, de adj hozzá egy kevés melaszt a mélyebb ízért.

    2

    Adjuk hozzá a füstölt paprikát, az almaecetet, a fokhagyma port, a hagyma port és a Worcestershire szószt, majd keverjük simára.

    A Worcestershire szósz umami ízt ad a pácnak, de ha nincs kéznél, használhatsz egy kevés szójaszószt is.

    3

    Ízesítsük sóval és fekete borssal, majd hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Kóstold meg a pácot, és szükség szerint igazítsd a fűszerezést. Ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés mézet vagy cukrot.

    4

    Ha szükséges, adjunk hozzá vizet a megfelelő állag eléréséhez.

    A víz helyett használhatsz almalevet vagy húslevest is a gazdagabb ízért.

    5

    A pácot kenjük a húsra vagy zöldségekre, majd hagyjuk pácolódni legalább 1 órán át a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják.

    A legjobb eredmény érdekében a húst legalább 4 órán át, de akár egy éjszakán át is pácolhatod.