Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne égjen meg. Ha túl gyorsan olvad, vedd lejjebb a lángot.
Adjuk hozzá az aprított pekándiót és a barnacukrot, majd pirítsuk 2-3 percig, amíg a cukor kissé karamellizálódik.
Folyamatosan kevergesd, hogy a cukor egyenletesen karamellizálódjon és ne égjen oda.
Öntsük hozzá a BBQ szószt, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port, a sót és a fekete borsot.
Használj jó minőségű BBQ szószt a legjobb íz eléréséhez. Kísérletezz különböző márkákkal, hogy megtaláld a kedvenced.
Keverjük alaposan össze, majd főzzük további 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Minél tovább főzöd, annál sűrűbb lesz a szósz. Vigyázz, hogy ne főzd túl, mert akkor túl sűrűvé válhat.
Adjunk hozzá vizet, ha szükséges, hogy elérjük a kívánt állagot.
A vizet apránként adagold, amíg el nem éred a kívánt állagot.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk grillezett húsok, zöldségek vagy sült krumpli mellé.
A szósz hűtőben légmentesen záródó edényben tárolható 1 hétig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.