BBQ tequilĂĄs-lime-os pĂĄc tĂĄlalva

BBQ tequilĂĄs-lime-os pĂĄc

Ez a BBQ tequilĂĄs-lime-os pĂĄc az amerikai Ă©s mexikĂłi grillezĂ©si hagyomĂĄnyokat ötvözi egy merĂ©sz, citrusos Ă©s fƱszeres marinĂĄdban. A tequila enyhe fĂŒstössĂ©ge, a lime frissessĂ©ge Ă©s a BBQ szĂłsz karakteres Ă­zvilĂĄga tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt. A mexikĂłi konyhĂĄban a lime Ă©s a chili az egyik leggyakrabban hasznĂĄlt Ă­zpĂĄrosĂ­tĂĄs, amely frissessĂ©get Ă©s vibrĂĄlĂł csĂ­pƑssĂ©get ad az Ă©teleknek. A tequila nemcsak karaktert ad a pĂĄcnak, hanem segĂ­t a hĂșsok puhĂ­tĂĄsĂĄban is, mĂ­g a fĂŒstölt paprika Ă©s a szĂłjaszĂłsz mĂ©lyebb umami Ă­zt biztosĂ­t. Ez a pĂĄc kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs csirkĂ©hez, sertĂ©shĂșshoz vagy akĂĄr grillezett zöldsĂ©gekhez is. Ha mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zekre vĂĄgysz, prĂłbĂĄld meg egy kevĂ©s narancslĂ©vel vagy jalapeño szeletekkel kiegĂ©szĂ­teni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 50 ml Tequila
⭕ 40 ml Friss lime leve
⭕ 100 ml BBQ szósz
⭕ 50 ml Szójaszósz
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 g Friss koriander
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a fokhagymåt és a friss koriandert nagyon finomra, hogy az ízek jól elkeveredjenek a påcban.

    A koriandert Ă©rdemes közvetlenĂŒl a felhasznĂĄlĂĄs elƑtt aprĂ­tani, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s az aromĂĄjĂĄt.

    2

    Egy közepes méretƱ tålban keverd össze a tequilåt, a friss lime levét, a BBQ szószt, a szójaszószt és a mézet. Kevergesd addig, amíg homogén ållagot nem kapsz.

    Hasznålj frissen facsart lime levet a legjobb íz érdekében. A bolti lime leve kevésbé intenzív.

    3

    Add hozzĂĄ a felaprĂ­tott fokhagymĂĄt, majd szĂłrd bele a chili pelyhet, a fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s a fekete borsot. JĂłl keverd össze, hogy az Ă­zek egyenletesen eloszoljanak.

    A chili pehely mennyisĂ©gĂ©vel szabĂĄlyozhatod a pĂĄc csĂ­pƑssĂ©gĂ©t. Kezdd kevesebbel, Ă©s kĂłstold meg, majd adj hozzĂĄ többet, ha szĂŒksĂ©ges.

    4

    Öntsd hozzĂĄ az olĂ­vaolajat, amely segĂ­t a pĂĄc egyenletes eloszlĂĄsĂĄban Ă©s megakadĂĄlyozza, hogy a hĂșs kiszĂĄradjon a grillezĂ©s sorĂĄn.

    Extra szƱz olĂ­vaolajat hasznĂĄlj a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben, de ne sajnĂĄld, mert ez segĂ­t megƑrizni a hĂșs szaftossĂĄgĂĄt.

    5

    A pĂĄcolni kĂ­vĂĄnt hĂșsokat vagy zöldsĂ©geket helyezd egy zĂĄrhatĂł tasakba vagy tĂĄlba, majd öntsd rĂĄ a pĂĄcot. JĂłl forgasd ĂĄt, hogy mindenhol bevonja az alapanyagot.

    A zĂĄrhatĂł tasak hasznĂĄlata praktikus, mert könnyebben eloszlik a pĂĄc, Ă©s kevesebb helyet foglal a hƱtƑben.

    6

    Fedd le a tĂĄlat, vagy zĂĄrd le a tasakot, Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, de a legjobb, ha egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄn ĂĄt hagyod pĂĄcolĂłdni.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a hĂșs, annĂĄl intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze. Ne fĂ©lj 24 ĂłrĂĄnĂĄl tovĂĄbb is pĂĄcolni, de figyelj, hogy a lime leve ne tegye tönkre a hĂșs szerkezetĂ©t.

    7

    HasznĂĄlat elƑtt vedd ki a pĂĄcolt alapanyagot a hƱtƑbƑl, Ă©s hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10-15 percig ĂĄllni, hogy egyenletesen sĂŒljön majd a grillezĂ©s sorĂĄn.

    A szobahƑmĂ©rsĂ©kletre melegedett hĂșs egyenletesebben sĂŒl, Ă©s nem lesz belĂŒl nyers, kĂ­vĂŒl pedig tĂșlsĂŒlt.