A chili paprikákat vágd apróra, és távolítsd el a magokat.
A chili erőssége egyéni ízlés kérdése. Ha kevésbé csípős szószt szeretnél, alaposan távolítsd el a magokat és a belső hártyákat. Ha szereted a pikáns ízeket, hagyj benne néhány magot.
A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.
A fokhagymanyomó használata helyett a kézi aprítás intenzívebb ízt eredményez.
Egy tálban keverd össze a vajkaramellát, BBQ szószt, barna cukrot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, füstölt paprikát, sót és fekete borsot.
Győződj meg róla, hogy a vajkaramella szobahőmérsékletű, így könnyebben keveredik a többi hozzávalóval.
A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a szósz egy kicsit besűrűsödik.
Fontos, hogy folyamatosan kevergesd a szószt, nehogy leégjen az alja. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Miután a szósz besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A szósz hűlés közben még tovább sűrűsödik, ezért ne ijedj meg, ha a tűzről levéve még kicsit folyékony.
Tálald a BBQ vajkaramellás-csilis szószt grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.
A szósz hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben tárolva több napig is eláll. Tálalás előtt érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.