BBQ vajkaramellás-csilis szósz tálalva

BBQ vajkaramellás-csilis szósz

A BBQ vajkaramellás-csilis szósz egy igazán különleges szósz, amely a vajkaramella édes ízét és a chili csípősségét ötvözi a BBQ szósz füstös alapjával. A pác tökéletesen illik minden grillezett ételhez, különösen húsokhoz és zöldségekhez. A vajkaramella gazdagítja a pácot, míg a chili csípőssége izgalmas ízkombinációt eredményez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Vajkaramella
2 db Chili paprika
100 ml BBQ szósz
30 ml Olívaolaj
20 ml Fehér ecet
2 ek. Barna cukor
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 csipet Fekete bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chili paprikákat vágd apróra, és távolítsd el a magokat.

    A chili erőssége egyéni ízlés kérdése. Ha kevésbé csípős szószt szeretnél, alaposan távolítsd el a magokat és a belső hártyákat. Ha szereted a pikáns ízeket, hagyj benne néhány magot.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.

    A fokhagymanyomó használata helyett a kézi aprítás intenzívebb ízt eredményez.

    3

    Egy tálban keverd össze a vajkaramellát, BBQ szószt, barna cukrot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, füstölt paprikát, sót és fekete borsot.

    Győződj meg róla, hogy a vajkaramella szobahőmérsékletű, így könnyebben keveredik a többi hozzávalóval.

    4

    A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a szósz egy kicsit besűrűsödik.

    Fontos, hogy folyamatosan kevergesd a szószt, nehogy leégjen az alja. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    5

    Miután a szósz besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A szósz hűlés közben még tovább sűrűsödik, ezért ne ijedj meg, ha a tűzről levéve még kicsit folyékony.

    6

    Tálald a BBQ vajkaramellás-csilis szószt grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.

    A szósz hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben tárolva több napig is eláll. Tálalás előtt érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni.