Beef Rendang Bao fűszeres marharaguval töltve

Beef Rendang Bao – maláj fűszeres marharagu

A rendang egy hagyományos maláj és indonéz étel, amelyet lassan, akár órákon át főznek kókusztejben és gazdag fűszeres alapban. Eredetileg ünnepi alkalmakra készítették, és a hús tartósítására is használták. A bao buci, amely Kínából származik, remekül ötvözhető ezzel az intenzív ízvilágú ragus töltelékkel. Ahogy a marhahús lassan fő, a fűszerek és a kókusztej illata betölti a konyhát. A bao buci puhán és lágyan zárja magába a szaftos ragut. A tökéletes rendang ragut alacsony hőmérsékleten készítsd, és ne siess vele – az ízek akkor fejlődnek ki igazán. A citromnád és chili pikánssá, a kókusztej krémessé teszi a szószt. Ez az étel különleges alkalmakra is ideális választás, de akár hétvégi gasztronómiai élményként is megállja a helyét. Tálalhatod savanyított zöldségekkel vagy friss korianderrel.

Előkészület 35 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 35 perc
3123 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
20 g Cukor
5 g Szárazélesztő
5 g
150 ml Víz
500 g Marhahús (lábszár)
150 ml Kókusztej
100 g Vöröshagyma
20 g Gyömbér
10 g Fokhagyma
10 g Chili
10 g Citromnád
30 ml Olaj a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, és gyúrd sima tésztává. Tipp: ha túl ragacsos, adj lisztet, ha száraz, csepegtess még vizet.

    2

    Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen kb. 1 óráig, amíg megduplázódik. Tipp: a sütővilágítás elegendő melegséget biztosít a keléshez.

    3

    Oszd 8 részre, formázz ovális lapokat, hajtsd félbe, helyezd sütőpapírral a párolóba. Pihentesd 15 percig, majd párold 10–12 percig közepes lángon. Tipp: ne nyisd ki a fedőt főzés közben.

    4

    A vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit és citromnádat aprítsd össze. Kevés olajon pirítsd illatosra. Tipp: közepes lángon, kevergetve készítsd, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzá a felkockázott marhahúst, pirítsd körbe, majd öntsd fel a kókusztejjel. Lassú tűzön főzd 1,5–2 óráig, amíg sűrű és szaftos lesz. Tipp: minél tovább fő, annál intenzívebb lesz az íze.

    6

    Kóstold meg a ragut, ha szükséges, sózd, vagy adj hozzá még fűszert. Tipp: ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel vagy kókusztejjel; ha híg, főzd tovább.

    7

    Nyisd szét a bao bucikat, kanalazz bele a forró rendang raguból, és tálald azonnal. Tipp: szórhatsz rá pirított kókuszreszeléket vagy friss koriandert is a tálaláshoz.