Beiju paradicsommal és sajttal tálalva, friss bazsalikommal díszítve

Beiju paradicsommal és sajttal

A Beiju egy hagyományos brazil étel, amely tápióka lisztből készült palacsinta, és különféle töltelékekkel, például sajttal és paradicsommal tálalják. Az étel könnyed és gyorsan elkészíthető, így ideális reggelire vagy vacsorára. Az alaprecept rendkívül sokoldalú, különféle zöldségekkel és fűszerekkel variálható. A paradicsom és a sajt kombinációja egy klasszikus ízkombináció, amely friss és ínycsiklandó élményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tápióka liszt
150 ml Víz
1 ek. Olívaolaj
2 db Friss paradicsom
100 g Reszelt sajt
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tápióka lisztet egy tálba tedd, és öntsd hozzá a vizet. Keverd össze, hogy a tészta homogén legyen.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb legyen.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. A keverékből egy kevés tésztát önts a serpenyőbe, és formázz belőle egy kis kört.

    Használj alacsony hőfokot, hogy a beiju szépen, egyenletesen süljenek, anélkül hogy megégjenek.

    3

    A tésztát kb. 2-3 percig süsd, amíg a szélei aranybarnára nem sülnek, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is.

    A beiju tésztája nagyon gyorsan elkészül, ügyelj rá, hogy ne süsd túl, mert kiszáradhat.

    4

    A friss paradicsomokat vágd vékony szeletekre, és tedd félre.

    A paradicsomoknak érdemes érettnek és lédúsnak lenniük, hogy megfelelően kiadják az ízüket.

    5

    Amikor a beiju elkészült, tedd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg reszelt sajttal, és főzd még 1-2 percig, hogy a sajt megolvadjon.

    A sajt típusát ízlés szerint választhatod, de a mozzarellát vagy cheddar sajtot ajánljuk.

    6

    Tálald friss bazsalikomlevelekkel díszítve, és frissen élvezd.

    A friss bazsalikom segít kiemelni a paradicsom ízét, és frissítő aromát ad az ételnek.