Cherry Garcia fagylalt tálalva cseresznyével és csokoládédarabokkal

Ben & Jerry’s Cherry Garcia

Ez a desszert nemcsak egy fagylalt, hanem egy popkulturális ikon is. A Ben & Jerry’s Cherry Garcia 1987-ben debütált, és nevét Jerry Garcia-ról, a Grateful Dead gitárosáról kapta. A rajongók inspirációjára született recept rövid idő alatt a márka egyik legismertebb termékévé vált. A Cherry Garcia különlegessége a tökéletes arányú cseresznye és étcsokoládé párosítás, mely egy krémes vanília alapban bontakozik ki. A fagylalt krémességét a tejszín és a tej pontos aránya adja, a csokoládédarabok pedig gondoskodnak a roppanós textúráról. Tipp: ha még intenzívebb ízre vágysz, a cseresznyét főzheted enyhén cukros vízben, mielőtt belekevered. Ez az édesség ideális választás nyári napokra, vagy akár egy különleges desszertként ünnepi alkalmakkor. Ahogy a krémes fagylalt összeolvad a ropogós csokoládéval és a zamatos cseresznyével, az ízek együttese egy gyermekkor ízét idézi, amit sosem felejtünk el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
250 ml Tej
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
150 g Fekete cseresznye
100 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a cseresznyét mosd meg alaposan, majd magozd ki és vágd apró darabokra. Az étcsokoládét szintén aprítsd fel kis darabokra, de ne reszeld, hogy megmaradjon a textúrája a fagylaltban. A pontos előkészítés segít az egyenletes keveredésben.

    A cseresznyét lecsepegtetheted egy papírtörlőn, hogy ne kerüljön túl sok víz a fagylaltba.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliakivonatot. Használj kézi habverőt, és addig keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Fontos, hogy a keverék sima és egyenletes legyen, így elkerülheted a szemcsés állagot.

    A legjobb eredmény érdekében használj minél zsírosabb tejszínt (legalább 30%-os zsírtartalmú).

    3

    Ha fagylaltgéppel dolgozol, öntsd bele a keveréket a gépbe, és hagyd dolgozni a gyártó által megadott ideig. Ez általában 20-25 perc. Ha kézzel készíted, öntsd a keveréket egy fém tálba, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy ne képződjenek jégkristályok – ezt 4-5 alkalommal ismételd meg.

    Ha kézzel készíted, akkor minél gyakrabban kevered át a fagylaltot a fagyasztás során, annál krémesebb lesz a végeredmény.

    4

    Amikor a fagylalt kezd sűrűsödni (de még nem teljesen kemény), add hozzá a cseresznyét és az étcsokoládé darabokat. Keverd bele alaposan, hogy minden falatba jusson a finomságokból. Tipp: ha most kevered bele, nem süllyednek le vagy fagynak össze darabokká.

    A cseresznyét és a csokoládét érdemes a fagylalt állagához igazítani. Ha nagyon kemény a fagylalt, a beleforgatott darabok is könnyen megfagyhatnak.

    5

    Fagyaszd tovább a keveréket legalább 2-3 órán keresztül, vagy amíg a fagylalt teljesen megkeményedik. Mielőtt tálalnád, hagyd szobahőmérsékleten állni 5-10 percig, hogy könnyebben kanalazható legyen. Ezzel a módszerrel krémesebb állagot kapsz.

    A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold a fagyasztóban, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.