Készítsd elő az alapanyagokat: a cseresznyét mosd meg alaposan, majd magozd ki és vágd apró darabokra. Az étcsokoládét szintén aprítsd fel kis darabokra, de ne reszeld, hogy megmaradjon a textúrája a fagylaltban. A pontos előkészítés segít az egyenletes keveredésben.
A cseresznyét lecsepegtetheted egy papírtörlőn, hogy ne kerüljön túl sok víz a fagylaltba.
Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliakivonatot. Használj kézi habverőt, és addig keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Fontos, hogy a keverék sima és egyenletes legyen, így elkerülheted a szemcsés állagot.
A legjobb eredmény érdekében használj minél zsírosabb tejszínt (legalább 30%-os zsírtartalmú).
Ha fagylaltgéppel dolgozol, öntsd bele a keveréket a gépbe, és hagyd dolgozni a gyártó által megadott ideig. Ez általában 20-25 perc. Ha kézzel készíted, öntsd a keveréket egy fém tálba, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy ne képződjenek jégkristályok – ezt 4-5 alkalommal ismételd meg.
Ha kézzel készíted, akkor minél gyakrabban kevered át a fagylaltot a fagyasztás során, annál krémesebb lesz a végeredmény.
Amikor a fagylalt kezd sűrűsödni (de még nem teljesen kemény), add hozzá a cseresznyét és az étcsokoládé darabokat. Keverd bele alaposan, hogy minden falatba jusson a finomságokból. Tipp: ha most kevered bele, nem süllyednek le vagy fagynak össze darabokká.
A cseresznyét és a csokoládét érdemes a fagylalt állagához igazítani. Ha nagyon kemény a fagylalt, a beleforgatott darabok is könnyen megfagyhatnak.
Fagyaszd tovább a keveréket legalább 2-3 órán keresztül, vagy amíg a fagylalt teljesen megkeményedik. Mielőtt tálalnád, hagyd szobahőmérsékleten állni 5-10 percig, hogy könnyebben kanalazható legyen. Ezzel a módszerrel krémesebb állagot kapsz.
A fagylaltot légmentesen záródó edényben tárold a fagyasztóban, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.