Besan Chana Dhokla, friss korianderrel díszítve

Besan Chana Dhokla

A Dhokla egy hagyományos indiai étel, amely a csicseriborsó lisztből (besan) és a joghurtból készül. A Besan Chana Dhokla egy különleges változata, ahol a szezámmagot és más fűszereket adnak hozzá. Ezt az ételt gőzölve készítik, ami egyedülálló állagot ad neki. A dhokla rendkívül tápláló és könnyen elkészíthető, és mivel alacsony kalóriatartalmú, tökéletes választás azok számára, akik egészségesen szeretnének étkezni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Besan (csicseriborsó liszt)
100 ml Joghur
150 ml Víz
1 ek. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Turmeric (kurkuma)
0.5 tk. Egy kis szódabikarbóna
1 tk. Mustármag
1 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet (besan) tedd egy tálba, majd adj hozzá joghurtot, vizet, cukrot, sót és kurkumát. Keverd simára.

    A tésztát sima, csomómentes állagúvá kell keverni, hogy a dhokla könnyen megemelkedjen.

    2

    A szódabikarbónát add hozzá a tésztához, és jól keverd össze. Az aktív szódabikarbóna segít, hogy a tészta könnyű legyen.

    Ne hagyd sokáig állni a tésztát, mert a szódabikarbóna elveszítheti az erejét.

    3

    Készíts elő egy gőzölőt, majd olajozd ki egy sütőformát. Öntsd a tésztát a formába, és tedd be a gőzölőbe. Gőzöld 15-20 percig, amíg a dhokla megemelkedik és megpuhul.

    Használj egy tiszta konyharuhát a gőzölő tetejére, hogy a víz ne csöpögjön vissza a dhoklára.

    4

    A gőzölés alatt egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a mustármagot és a zöld chilipaprikát. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy kihozd az ízüket.

    A mustármagot ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert gyorsan megéghet.

    5

    Miután a dhokla elkészült, öntsd rá a fűszeres olajat, majd szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissessége kiemeli a dhokla ízét, így minden falat ínycsiklandóbb lesz.