A csicseriborsó lisztet (besan) tedd egy tálba, majd adj hozzá joghurtot, vizet, cukrot, sót és kurkumát. Keverd simára.
A tésztát sima, csomómentes állagúvá kell keverni, hogy a dhokla könnyen megemelkedjen.
A szódabikarbónát add hozzá a tésztához, és jól keverd össze. Az aktív szódabikarbóna segít, hogy a tészta könnyű legyen.
Ne hagyd sokáig állni a tésztát, mert a szódabikarbóna elveszítheti az erejét.
Készíts elő egy gőzölőt, majd olajozd ki egy sütőformát. Öntsd a tésztát a formába, és tedd be a gőzölőbe. Gőzöld 15-20 percig, amíg a dhokla megemelkedik és megpuhul.
Használj egy tiszta konyharuhát a gőzölő tetejére, hogy a víz ne csöpögjön vissza a dhoklára.
A gőzölés alatt egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a mustármagot és a zöld chilipaprikát. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy kihozd az ízüket.
A mustármagot ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert gyorsan megéghet.
Miután a dhokla elkészült, öntsd rá a fűszeres olajat, majd szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissessége kiemeli a dhokla ízét, így minden falat ínycsiklandóbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.