A marhahúst tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Egy nagy lábasban kezd el főzni a húst, forralj vizet, és add hozzá a húsdarabokat, hagymát, sót és borsot.
A hús főzése előtt pörköld meg enyhén, hogy fokozd az ízét.
Főzd a húst kb. 1-1,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul.
A hús puhításához időnként pótold a vizet, ha szükséges.
Amíg a hús fő, készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, sót, tojásokat, és vizet, majd gyúrd össze. A tészta ne legyen túl lágy, formázz belőle cipót.
Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kis lisztet.
Hagyj pihenni a tésztát 10-15 percig, majd nyújtsd ki vékonyra, és vágd hosszú, széles csíkokra.
A tésztát mindig lisztezett felületen dolgozd, hogy ne ragadjon le.
A krumplikat hámozd meg és vágd kisebb darabokra. Forrald meg a krumplit a húslevesben, amíg teljesen megpuhul.
A krumplit a húsfőzés utolsó 15-20 percében tedd bele, hogy együtt főjön a húsleves ízével.
A tésztát szaggasd ki és főzd a forró vízben, amíg feljön a víz tetejére.
Ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragadós lehet.
Tálaláskor helyezd a főtt tésztát egy nagy tálra, majd szórd rá a húsdarabokat, a főtt krumplit és a forró húslevest. Ízlés szerint szórhatsz rá friss koriandert is.
A Beshbarmakot a legjobban friss korianderrel vagy petrezselyemmel tálalhatod, hogy friss ízeket adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.