Beshbarmak marhahússal tálalva, főtt tésztával, húsdarabokkal és krumplival

Beshbarmak marhahússal

A Beshbarmak Kazahsztán és Közép-Ázsia egyik legismertebb étele, mely tradicionálisan marhahússal készül. Az étel eredete a nomád életmódhoz kapcsolódik, mivel könnyen elkészíthető egy nagy család számára. A Beshbarmak jellegzetessége a főtt húsleves és a tészta együttes tálalása, amely tökéletesen kiegészíti a gazdag hús ízét. A tálalás során mindig friss korianderrel díszítik, hogy még ínycsiklandóbbá váljon. Az étel ideális választás ünnepi vacsorákhoz, vagy bármilyen nagyobb családi összejövetelhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
800 g Marhahús
2 db Hagyma
4 db Krumpli
500 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Vízzel
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Egy nagy lábasban kezd el főzni a húst, forralj vizet, és add hozzá a húsdarabokat, hagymát, sót és borsot.

    A hús főzése előtt pörköld meg enyhén, hogy fokozd az ízét.

    2

    Főzd a húst kb. 1-1,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul.

    A hús puhításához időnként pótold a vizet, ha szükséges.

    3

    Amíg a hús fő, készítsd el a tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, sót, tojásokat, és vizet, majd gyúrd össze. A tészta ne legyen túl lágy, formázz belőle cipót.

    Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kis lisztet.

    4

    Hagyj pihenni a tésztát 10-15 percig, majd nyújtsd ki vékonyra, és vágd hosszú, széles csíkokra.

    A tésztát mindig lisztezett felületen dolgozd, hogy ne ragadjon le.

    5

    A krumplikat hámozd meg és vágd kisebb darabokra. Forrald meg a krumplit a húslevesben, amíg teljesen megpuhul.

    A krumplit a húsfőzés utolsó 15-20 percében tedd bele, hogy együtt főjön a húsleves ízével.

    6

    A tésztát szaggasd ki és főzd a forró vízben, amíg feljön a víz tetejére.

    Ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragadós lehet.

    7

    Tálaláskor helyezd a főtt tésztát egy nagy tálra, majd szórd rá a húsdarabokat, a főtt krumplit és a forró húslevest. Ízlés szerint szórhatsz rá friss koriandert is.

    A Beshbarmakot a legjobban friss korianderrel vagy petrezselyemmel tálalhatod, hogy friss ízeket adjon.