Bharwa Baingan, töltött padlizsán gazdag fűszeres szósszal

Bharwa Baingan (töltött padlizsán)

A Bharwa Baingan egy népszerű indiai étel, amelyet főleg vegetáriánusok és vegánok szeretnek. A padlizsán gazdag ízét a fűszeres töltelék és a tamarind szósz adja. Az étel az indiai konyha változatos fűszereivel készül, így igazán egyedülálló ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Kis padlizsán
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 ek. Friss koriander
1 tk. Kömény por
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Fahéj por
1 ek. Tamarind szósz
1 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd be hosszában, de ne vágd teljesen át őket. A belsejüket óvatosan kanalazd ki, hogy üresen maradjanak, és egy kis húsos réteg maradjon a héjukon.

    A padlizsánokat könnyebben kibélelheted, ha a közepüket jól kiforgatod. Ügyelj arra, hogy a bőre ne sérüljön.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegíts olívaolajat. A hagymát add hozzá, és pirítsd, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma pirítása során ne hagyd túl sokáig, hogy megőrizzük az édes, friss ízét.

    3

    Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, gyömbért, köményport, pirospaprikát, fahéjat, és süsd még 2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pirospaprika és a fahéj egyedi, fűszeres ízt ad az ételnek. Az arányokat szabadon állíthatod, ha intenzívebb ízeket szeretnél.

    4

    A paradicsomot vágd apróra, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt és a szósz sűrűsödik.

    A paradicsomot pürésítheted is, hogy simább szószt kapj, de a darabos paradicsom is finom textúrát ad.

    5

    Tedd hozzá a tamarind szószt, sót, borsot és a friss koriandert. Keverd össze, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tamarind szósz friss, enyhén savanykás ízt ad, ami tökéletesen illik a padlizsánhoz.

    6

    A kész tölteléket óvatosan töltsd bele a padlizsánokba. A maradék tölteléket is felhasználhatod más ételekhez.

    A padlizsánokat ne tedd túl sűrűn a töltelékkel, hogy ne essen ki sütés közben.

    7

    A töltött padlizsánokat egy serpenyőben süsd meg olívaolajon, kb. 8-10 percig, amíg aranybarnára sülnek. Tálald friss korianderrel és egy kis extra tamarind szósszal.

    Ha több padlizsánt készítesz, érdemes több részletben sütni, hogy mindegyik szépen megpiruljon.