A padlizsánokat vágd be hosszában, de ne vágd teljesen át őket. A belsejüket óvatosan kanalazd ki, hogy üresen maradjanak, és egy kis húsos réteg maradjon a héjukon.
A padlizsánokat könnyebben kibélelheted, ha a közepüket jól kiforgatod. Ügyelj arra, hogy a bőre ne sérüljön.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben melegíts olívaolajat. A hagymát add hozzá, és pirítsd, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma pirítása során ne hagyd túl sokáig, hogy megőrizzük az édes, friss ízét.
Add hozzá a finomra vágott fokhagymát, gyömbért, köményport, pirospaprikát, fahéjat, és süsd még 2 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pirospaprika és a fahéj egyedi, fűszeres ízt ad az ételnek. Az arányokat szabadon állíthatod, ha intenzívebb ízeket szeretnél.
A paradicsomot vágd apróra, és add hozzá a serpenyőhöz. Főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt és a szósz sűrűsödik.
A paradicsomot pürésítheted is, hogy simább szószt kapj, de a darabos paradicsom is finom textúrát ad.
Tedd hozzá a tamarind szószt, sót, borsot és a friss koriandert. Keverd össze, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tamarind szósz friss, enyhén savanykás ízt ad, ami tökéletesen illik a padlizsánhoz.
A kész tölteléket óvatosan töltsd bele a padlizsánokba. A maradék tölteléket is felhasználhatod más ételekhez.
A padlizsánokat ne tedd túl sűrűn a töltelékkel, hogy ne essen ki sütés közben.
A töltött padlizsánokat egy serpenyőben süsd meg olívaolajon, kb. 8-10 percig, amíg aranybarnára sülnek. Tálald friss korianderrel és egy kis extra tamarind szósszal.
Ha több padlizsánt készítesz, érdemes több részletben sütni, hogy mindegyik szépen megpiruljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.