Friss Bhature tálalva joghurttal és indiai fűszerekkel

Bhature joghurttal

A Bhature egy indiai étel, amely az egész országban népszerű, különösen a reggeli étkezések alkalmával. A hagyományos étel általában egy fűszeres curry vagy joghurtos szósz mellett kerül tálalásra. Az ételek világában a bhature a lepénykenyér egyik változata, amely különleges, légies textúrával rendelkezik, és a friss joghurttal tálalva a legfinomabb. Az étel nagy népszerűségnek örvend a családi összejöveteleken és az indiai utcai étkezésben. A joghurt frissessége és a ropogós bhature tökéletesen kiegészítik egymást. A bhature elkészítése otthon is egyszerű, és igazi ínycsiklandó étkezést biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Joghurt
10 g Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olaj
150 ml Meleg víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet. Hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.

    Használj langyos vizet, mert a túl forró víz elpusztíthatja az élesztőt.

    2

    Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a sót és az olajat. Öntsd hozzá az élesztős keveréket és a joghurtot, majd keverd össze a tésztát.

    A tészta legyen ragacsos, de ne túl nedves. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    Gyúrd a tésztát simára, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1-1.5 órán keresztül, amíg duplájára nő.

    A tésztát meleg helyen hagyd kelni, így gyorsabban megkel.

    4

    Miután a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, és formázz belőlük kis golyókat. Azokat aztán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságú körökre.

    Használhatsz enyhén lisztezett felületet, hogy ne ragadjon a tészta.

    5

    Egy serpenyőben forrósíts fel olajat. Amikor az olaj elég forró, helyezd bele a kinyújtott tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.

    Ha az olaj túl hideg, a bhature nem fog szépen felpuffadni, de ha túl forró, könnyen megéghet.

    6

    Tálald a bhature-t joghurttal, és egyéb fűszerekkel vagy salátával.

    A joghurtot tálalás előtt egy kis csipetnyi sóval és borssal ízesítheted.