Egy tálban keverd össze az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet. Hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
Használj langyos vizet, mert a túl forró víz elpusztíthatja az élesztőt.
Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a sót és az olajat. Öntsd hozzá az élesztős keveréket és a joghurtot, majd keverd össze a tésztát.
A tészta legyen ragacsos, de ne túl nedves. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Gyúrd a tésztát simára, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 1-1.5 órán keresztül, amíg duplájára nő.
A tésztát meleg helyen hagyd kelni, így gyorsabban megkel.
Miután a tészta megkelt, oszd kisebb darabokra, és formázz belőlük kis golyókat. Azokat aztán nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságú körökre.
Használhatsz enyhén lisztezett felületet, hogy ne ragadjon a tészta.
Egy serpenyőben forrósíts fel olajat. Amikor az olaj elég forró, helyezd bele a kinyújtott tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Ha az olaj túl hideg, a bhature nem fog szépen felpuffadni, de ha túl forró, könnyen megéghet.
Tálald a bhature-t joghurttal, és egyéb fűszerekkel vagy salátával.
A joghurtot tálalás előtt egy kis csipetnyi sóval és borssal ízesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.