Bhature olívaolajjal, ropogós és ínycsiklandó, friss korianderrel tálalva

Bhature olívaolajjal

A Bhature egy hagyományos indiai étel, amely az indiai konyhában mélyen gyökerezik, és az étkezések elengedhetetlen része. Az étel ropogós tésztából készül, és az indiai reggelik vagy főételek tökéletes kísérője. Az olívaolajjal készült változata egy modern csavar az étel klasszikus receptjén, miközben megőrzi az eredeti ízeket. A koriander friss íze kiemeli a tészta gazdag, enyhén fűszeres ízét, így egy igazán különleges ételt hoz létre. A Bhature mindig nagy népszerűségnek örvend a hagyományos indiai háztartásokban, és mára már világszerte ismert étellé vált.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér liszt
2 ek. Jó minőségű olívaolaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Cukor
1 tk.
200 ml Meleg víz
2 ek. Joghurt
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és sót. Az összes száraz hozzávalót jól keverd el, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy könnyebb és levegősebb tésztát kapj.

    2

    A száraz hozzávalókhoz add hozzá a joghurtot és az olívaolajat, majd apránként öntsd hozzá a meleg vizet. Keverd össze, amíg egy puha, de nem túl ragacsos tésztát nem kapsz.

    A tészta állaga legyen ruganyos, ha szükséges, adj még egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    3

    Dagaszd jól a tésztát 8-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, pihenhet is 15-20 percet egy meleg helyen, hogy még puhább legyen.

    Ha gyorsan szeretnéd, akkor nem szükséges pihentetni, de a pihentetés segít a tészta könnyedségében.

    4

    A tésztát 6-8 egyenlő részre oszd, majd formázz belőlük golyókat. Ezeket a golyókat egyenként nyújtsd ki kb. 10 cm átmérőjű kerek lapokká.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon hozzá a felülethez.

    5

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegíts olívaolajat közepes lángon. Mikor az olaj elég forró, süsd a bhature-t mindkét oldalon 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy az olaj elég forró legyen, de ne túl forró, mert akkor a bhature kívül megég, belül pedig nyers marad.

    6

    A kész bhature-t papírtörlőn pihentesd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss és citrusos íze remekül illik a bhature ételhez, és színesíti a tálalást.