Frissen sült bhature tejjel tálalva

Bhature tejjel

A bhature egy hagyományos indiai étel, amely a főétkezéseken kívül különleges alkalmakra is készült. A puha, friss tészta, amely forró olajban sül meg, az indiai konyha egyik jellegzetessége. A tejjel való tálalás különleges ízt ad, ami még a legnagyobb étvágyat is felkelti. A bhature sütése és tálalása mindig szoros kapcsolódik az indiai vendégszeretettel és a családi összejövetelekkel. Érdemes kipróbálni ezt a receptet, hogy egy kicsit megismerjük az indiai étkezési kultúrát!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
200 g Joghurt
100 ml Meleg víz
50 ml Szóda
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 ek. Sütőpor
250 ml Tej
1 l Földimogyoró olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük azzal, hogy a lisztet, sót és sütőport összekeverjük egy nagy tálban. Készítsd elő a joghurtot és a meleg vizet is.

    A lisztet mindig átszitáljuk, hogy elkerüljük a csomókat, és sima tésztát kapjunk.

    2

    Add hozzá a joghurtot, meleg vizet és a cukrot, majd kezd el összegyúrni a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta megfelelően összeálljon.

    A tészta ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen túl száraz, ügyelj arra, hogy jól formázható legyen.

    3

    Amikor a tészta egyneművé vált, takard le és pihentesd 30 percig szobahőmérsékleten. Ezt követően a tészta könnyebben nyújtható lesz.

    Ha gyorsítani szeretnél, a tésztát a hűtőbe is teheted, de a szobahőmérséklet segít a megfelelő textúra elérésében.

    4

    A tésztát vedd elő, és nyújtsd ki 1 cm vastagságúra egy lisztezett felületen. A nyújtáshoz használj egy nyújtófát, hogy egyenletes legyen.

    Ha a tészta ragad, használj egy kis extra lisztet, de ne vidd túlzásba, hogy ne legyen túlságosan kemény.

    5

    A kivágott köröket forró olajban süsd aranybarnára. A bhature-t akkor érdemes megfordítani, amikor a szélei kezdenek emelkedni.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos, ha túl alacsony, a tészta átnedvesedik, ha túl magas, megéghet a külseje, miközben nyers marad a belseje.

    6

    A megsült bhature-t papírtörlőn pihentesd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.

    Ha szeretnél még finomabb végeredményt, tálalás előtt szórj a bhature-ra egy kis sót.

    7

    Tálald tejjel vagy csicseriborsó currys szósszal, a legfinomabb akkor, ha frissen fogyasztod.

    A bhature-t a legjobban melegen és frissen fogyasztják, így a tészta puha és ropogós marad.