A teljes kiőrlésű lisztet és a fehér lisztet keverd össze egy nagy tálban.
Ha nem találsz fehér lisztet, a teljes kiőrlésű liszt önállóan is használható, de a bhature textúrája egy kicsit sűrűbb lesz.
Add hozzá a sót, cukrot és szódabikarbónát, majd keverd jól össze.
A szódabikarbóna segít abban, hogy a tészta könnyedebb legyen, és jól megemelkedjen sütés közben.
A joghurtot és a meleg vizet is add hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a tészta puha és sima legyen.
A tésztát nem szabad túl keményre gyúrni, hogy könnyen meg tudja pufogni a sütés közben.
Letakarva hagyd pihenni 1-2 órán át, hogy a tészta megkeljen.
A pihenés alatt a tészta könnyedén megemelkedik, így könnyen ki tudod nyújtani.
Miután megkelt, formálj belőle egyenlő méretű golyókat, majd nyújtsd ki őket kb. 1 cm vastagságúra.
A golyókat nem kell túl nagyra formázni, mivel a tészta sütés közben megemelkedik.
Melegíts olajat egy serpenyőben vagy lábasban. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), tedd bele a tésztát, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.
A megfelelő olajhőmérséklet akkor van, ha egy kis darab tészta azonnal felfúvódik és elkezd pirulni.
Tálald melegen, friss chutneyval vagy curryvel.
A bhature a legjobb frissen, de akár másnap is fogyasztható, ha megfelelően tárolják.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.