Bhature teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel, ropogĂłs, aranybarna tĂ©sztĂĄval

Bhature teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel

A bhature egy klasszikus indiai Ă©tel, amelyet ĂĄltalĂĄban reggelire vagy kĂŒlönfĂ©le Ă©tkezĂ©sekhez kĂ©szĂ­tenek. A hagyomĂĄnyos recept fehĂ©r lisztet hasznĂĄl, de ez a vĂĄltozat teljes kiƑrlĂ©sƱ liszttel kĂ©szĂŒlt, hogy egĂ©szsĂ©gesebb legyen. A bhaturet gyakran tĂĄlaljĂĄk currykel vagy chutneyval, Ă©s mindig friss, ropogĂłs, melegen fogyasztva a legfinomabb.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 100 g FehĂ©r liszt
⭕ 100 g Joghurt
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 1 tk. Só
⭕ 150 ml Meleg víz
⭕ 1 l Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet Ă©s a fehĂ©r lisztet keverd össze egy nagy tĂĄlban.

    Ha nem talĂĄlsz fehĂ©r lisztet, a teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt önĂĄllĂłan is hasznĂĄlhatĂł, de a bhature textĂșrĂĄja egy kicsit sƱrƱbb lesz.

    2

    Add hozzå a sót, cukrot és szódabikarbónåt, majd keverd jól össze.

    A szĂłdabikarbĂłna segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta könnyedebb legyen, Ă©s jĂłl megemelkedjen sĂŒtĂ©s közben.

    3

    A joghurtot Ă©s a meleg vizet is add hozzĂĄ, Ă©s gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, hogy a tĂ©szta puha Ă©s sima legyen.

    A tĂ©sztĂĄt nem szabad tĂșl kemĂ©nyre gyĂșrni, hogy könnyen meg tudja pufogni a sĂŒtĂ©s közben.

    4

    Letakarva hagyd pihenni 1-2 órån åt, hogy a tészta megkeljen.

    A pihenĂ©s alatt a tĂ©szta könnyedĂ©n megemelkedik, Ă­gy könnyen ki tudod nyĂșjtani.

    5

    MiutĂĄn megkelt, formĂĄlj belƑle egyenlƑ mĂ©retƱ golyĂłkat, majd nyĂșjtsd ki Ƒket kb. 1 cm vastagsĂĄgĂșra.

    A golyĂłkat nem kell tĂșl nagyra formĂĄzni, mivel a tĂ©szta sĂŒtĂ©s közben megemelkedik.

    6

    MelegĂ­ts olajat egy serpenyƑben vagy lĂĄbasban. Amikor az olaj elĂ©rte a megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kletet (kb. 180°C), tedd bele a tĂ©sztĂĄt, Ă©s sĂŒsd aranybarnĂĄra mindkĂ©t oldalĂĄt.

    A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©klet akkor van, ha egy kis darab tĂ©szta azonnal felfĂșvĂłdik Ă©s elkezd pirulni.

    7

    TĂĄlald melegen, friss chutneyval vagy curryvel.

    A bhature a legjobb frissen, de akár másnap is fogyasztható, ha megfelelƑen tárolják.