Bhature teljes kiőrlésű liszttel, ropogós, aranybarna tésztával

Bhature teljes kiőrlésű liszttel

A bhature egy klasszikus indiai étel, amelyet általában reggelire vagy különféle étkezésekhez készítenek. A hagyományos recept fehér lisztet használ, de ez a változat teljes kiőrlésű liszttel készült, hogy egészségesebb legyen. A bhaturet gyakran tálalják currykel vagy chutneyval, és mindig friss, ropogós, melegen fogyasztva a legfinomabb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű liszt
100 g Fehér liszt
100 g Joghurt
1 tk. Szódabikarbóna
1 ek. Cukor
1 tk.
150 ml Meleg víz
1 l Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiőrlésű lisztet és a fehér lisztet keverd össze egy nagy tálban.

    Ha nem találsz fehér lisztet, a teljes kiőrlésű liszt önállóan is használható, de a bhature textúrája egy kicsit sűrűbb lesz.

    2

    Add hozzá a sót, cukrot és szódabikarbónát, majd keverd jól össze.

    A szódabikarbóna segít abban, hogy a tészta könnyedebb legyen, és jól megemelkedjen sütés közben.

    3

    A joghurtot és a meleg vizet is add hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a tészta puha és sima legyen.

    A tésztát nem szabad túl keményre gyúrni, hogy könnyen meg tudja pufogni a sütés közben.

    4

    Letakarva hagyd pihenni 1-2 órán át, hogy a tészta megkeljen.

    A pihenés alatt a tészta könnyedén megemelkedik, így könnyen ki tudod nyújtani.

    5

    Miután megkelt, formálj belőle egyenlő méretű golyókat, majd nyújtsd ki őket kb. 1 cm vastagságúra.

    A golyókat nem kell túl nagyra formázni, mivel a tészta sütés közben megemelkedik.

    6

    Melegíts olajat egy serpenyőben vagy lábasban. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), tedd bele a tésztát, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.

    A megfelelő olajhőmérséklet akkor van, ha egy kis darab tészta azonnal felfúvódik és elkezd pirulni.

    7

    Tálald melegen, friss chutneyval vagy curryvel.

    A bhature a legjobb frissen, de akár másnap is fogyasztható, ha megfelelően tárolják.