Bhature vajjal, egy tál friss, ropogós lepény vajjal megkenve

Bhature vajjal

A bhature egy klasszikus indiai étel, amely gyakran a híres chole bhature étkezés részeként kerül az asztalra. A bhature egy méretes, puha, olajban sült lepény, amely ideális köret vagy snack. Az étel hagyományosan a Punjabi konyhából származik, és az indiai utcai ételek egyik legnépszerűbb választása. A bhature készítése egyszerű, de a tálalás során a gazdag vajjal megkenve lesz igazán ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
150 ml Víz
2 ek. Joghurt
1 tk. Száraz élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olaj
4 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba. Keverd össze a sót, cukrot, száraz élesztőt és joghurtot a vízben, majd add hozzá a liszthez.

    Az élesztőt érdemes először feloldani a vízben, hogy ne csomósodjon össze.

    2

    Keverd össze a hozzávalókat, és kezd el gyúrni, amíg egy sima, rugalmas tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés extra lisztet vagy vizet.

    A tészta állaga kulcsfontosságú, hogy puha és rugalmas legyen, de ne ragadjon.

    3

    A tésztát takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 1-1.5 órán keresztül, hogy megkeljen.

    A tészta pihenése során az élesztő aktívvá válik, és a tészta szépen meg fog kelni.

    4

    Miután a tészta megkelt, oszd kisebb adagokra (kb. 6-8 darab). Formázz belőlük kis golyókat, majd nyújtsd őket vékony, ovális alakúra.

    A nyújtás előtt győződj meg róla, hogy a tészta jól pihent, hogy könnyen nyújtható legyen.

    5

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy wokot, és önts bele egy kevés olajat. Amikor az olaj elég meleg, süsd a bhatureket mindkét oldalon, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, hogy a bhaturek szépen felpuffadjanak, de ne égjenek meg.

    6

    Miután a bhaturek elkészültek, tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald frissen, vajjal megkenve.

    A friss vaj, amelyet a bhature tetejére kenünk, gazdag ízt ad neki, és még finomabbá teszi.