A lisztet tedd egy nagy tálba. Keverd össze a sót, cukrot, száraz élesztőt és joghurtot a vízben, majd add hozzá a liszthez.
Az élesztőt érdemes először feloldani a vízben, hogy ne csomósodjon össze.
Keverd össze a hozzávalókat, és kezd el gyúrni, amíg egy sima, rugalmas tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés extra lisztet vagy vizet.
A tészta állaga kulcsfontosságú, hogy puha és rugalmas legyen, de ne ragadjon.
A tésztát takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni 1-1.5 órán keresztül, hogy megkeljen.
A tészta pihenése során az élesztő aktívvá válik, és a tészta szépen meg fog kelni.
Miután a tészta megkelt, oszd kisebb adagokra (kb. 6-8 darab). Formázz belőlük kis golyókat, majd nyújtsd őket vékony, ovális alakúra.
A nyújtás előtt győződj meg róla, hogy a tészta jól pihent, hogy könnyen nyújtható legyen.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy wokot, és önts bele egy kevés olajat. Amikor az olaj elég meleg, süsd a bhatureket mindkét oldalon, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
A megfelelő hőmérséklet elengedhetetlen, hogy a bhaturek szépen felpuffadjanak, de ne égjenek meg.
Miután a bhaturek elkészültek, tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálald frissen, vajjal megkenve.
A friss vaj, amelyet a bhature tetejére kenünk, gazdag ízt ad neki, és még finomabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.