Bibingka Fülöp-szigeteki sütemény tálalva

Bibingka

A Bibingka egy hagyományos Fülöp-szigeteki sütemény, amelyet különösen a karácsonyi időszakban fogyasztanak. Hagyományosan agyagedényben, banánlevélen sütik, amely egyedülálló, enyhén füstös ízt ad neki. A rizsliszt és a kókusztej kombinációja miatt a sütemény puha, könnyed és enyhén édes. A tetejére gyakran sajtot és kókuszreszeléket szórnak, hogy még gazdagabb ízvilágot kapjanak. A Bibingka tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy desszertként egy csésze forró kávé vagy tea mellé. Egy frissen sült Bibingka illata és íze egy igazi ünnepi élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt
250 ml Kókusztej
100 g Cukor
2 db Tojás
5 g Sütőpor
50 g Vaj
1 csipet
30 g Sajt (opcionális, reszelve)
30 g Kókuszreszelék
2 db Banánlevél (béleléshez, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy sütőformát. Ha van banánleveled, béleld ki vele a formát.

    A banánlevél különleges aromát ad a bibingkának. Ha nincs banánleveled, használhatsz sütőpapírt is.

    2

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.

    A rizslisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a kókusztejet és az olvasztott vajat.

    A kókusztej adja a bibingka jellegzetes ízét. Használhatsz kókusztejet konzervből vagy friss kókusztejet is.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ügyelj arra, hogy a tészta csomómentes legyen, de ne keverd túl, mert akkor kemény lesz a bibingka.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített sütőformába, és ha szeretnéd, szórd meg reszelt sajttal és kókuszreszelékkel a tetején.

    A sajt és a kókuszreszelék opcionális, de nagyon finom ízt ad a bibingkának.

    6

    Süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz és egy fogpiszkáló tisztán jön ki belőle.

    A sütési idő függ a sütőformád méretétől és a sütőd teljesítményétől. Fontos, hogy ne süsd túl a bibingkát, mert akkor kiszárad.

    7

    Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 10 percig, mielőtt felszeleteled.

    A hűtés segít, hogy a bibingka jobban összeálljon és könnyebben szeletelhető legyen.

    8

    Tálald melegen, egy kevés vajjal a tetején és opcionálisan további kókuszreszelékkel megszórva.

    A vaj és a kókuszreszelék még finomabbá teszi a bibingkát. Tálalhatod kávéval vagy teával.