Biryani burgonyával, fűszeres rizs és burgonya tálban tálalva

Biryani burgonyával

A biryani egy híres indiai étel, amely számos változatban készíthető, az egyes régiók saját ízesítéseivel. A burgonyás változata különösen népszerű vegetáriánus étkezésekhez. A burgonya textúrája tökéletesen illik a fűszeres rizshez, és az étel gazdag ízvilága minden falatnál új élményt nyújt. A fűszerek mélysége és a koriander frissessége egyesítik az ételt, ami a legjobb választás lehet családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra. Technikai tipp: mindig friss koriandert használj, mert az igazi frissességet és aromát adja az ételnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
250 g Basmati rizs
50 g Vaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
1 tk.
20 g Friss koriander
2 ek. Olaj
1 ek. Almaecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, amíg tiszta víz nem jön belőle. Hagyd állni egy szűrőben 10-15 percig, hogy a víz lecsöpögjön.

    A rizs átöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és biztosítja, hogy a rizsszemek külön-külön főjenek.

    2

    A burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kb. 2 cm-es kockákra. Forralj egy nagy fazék sós vizet, és főzd a burgonyát 10 percig, amíg majdnem megpuhul.

    A burgonyát nem szükséges teljesen puhára főzni, mert a későbbi főzés során is fog még puhulni.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olajat és vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a hagymát, mert akkor kesernyés ízt kaphat. Figyeld, hogy csak szép arany színt kapjon.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a garam masalát, és keverd jól össze. Pirítsd 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromáikat.

    Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis csili is jól illik a keverékhez.

    5

    Most tedd bele a főtt burgonyát a fűszeres keverékhez, és forgasd át. Ízesítsd sóval és almaecettel. Főzd 5 percig, hogy minden jól összekeveredjen.

    Az almaecet frissességet és enyhe savasságot ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.

    6

    Ezután add hozzá a rizst, és óvatosan keverd össze, hogy a rizs ne törjön össze. Önts rá 500 ml vizet, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes víz elpárolog.

    Ha túl száraznak tűnik, adhatsz hozzá egy kis vizet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl nedves a végén.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel. A biryani burgonyával kitűnő választás lesz egy különleges étkezéshez.

    A koriander friss, zöld ízt ad a biryaninak, és színesebbé teszi a tálat.