Biryani tojással, fűszeres rizs és tojás tálban tálalva

Biryani tojással

A biryani egy híres indiai étel, amely sokféle variációban létezik. A tojásos biryani egy különleges változat, amely különösen vegetáriánusok körében népszerű. A tojás gazdag fehérjét ad az ételhez, míg a fűszerek mély ízt biztosítanak. Az étel a legtöbb indiai családban gyakori választás ünnepi alkalmakra, mivel könnyen elkészíthető és tápláló. A koriander frissessége tökéletesen illik az ételhez, és kiemeli a fűszerek gazdagságát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Basmati rizs
4 db Tojás
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kömény
1 tk.
20 g Friss koriander
2 ek. Olaj
1 ek. Almaecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, és hagyd állni egy szűrőben 10-15 percig, hogy a víz lecsöpögjön.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és biztosítja, hogy a rizs ne legyen ragadós.

    2

    A tojásokat tedd egy lábasba, és forralj vizet. Főzd 8-10 percig, hogy kemény tojásokat kapj. Ha elkészültek, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben lehessen hámozni.

    A tojásokat érdemes rögtön hideg vízbe tenni, hogy megálljon a főzés, és ne legyenek túl kemények.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg aranybarnára.

    Ne süsd túl a hagymát, mert akkor kesernyés ízt kaphat.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a garam masalát, és a köményt. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy kiengedjék az aromáikat.

    Ne pirítsd túl a fűszereket, mert akkor kesernyés ízt adhatnak az ételnek.

    5

    Add hozzá a rizst, és keverd össze a fűszerkeverékkel. Önts rá 500 ml vizet, majd sózd meg. Fedd le a serpenyőt, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes víz elpárolog.

    Ha túl száraznak tűnik, adhatsz hozzá egy kis vizet.

    6

    A kemény tojásokat hámozd meg, és vágd félbe. Tedd a tojásokat a kész rizs tetejére, és ízlés szerint szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet és színt ad az ételnek. Ha nem szereted, helyette használhatsz petrezselymet.