A rizst alaposan öblítsd le, és hagyd állni egy szűrőben 10-15 percig, hogy a víz lecsöpögjön.
A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és biztosítja, hogy a rizs ne legyen ragadós.
A tojásokat tedd egy lábasba, és forralj vizet. Főzd 8-10 percig, hogy kemény tojásokat kapj. Ha elkészültek, tedd őket hideg vízbe, hogy könnyebben lehessen hámozni.
A tojásokat érdemes rögtön hideg vízbe tenni, hogy megálljon a főzés, és ne legyenek túl kemények.
Egy nagy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd meg aranybarnára.
Ne süsd túl a hagymát, mert akkor kesernyés ízt kaphat.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a garam masalát, és a köményt. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy kiengedjék az aromáikat.
Ne pirítsd túl a fűszereket, mert akkor kesernyés ízt adhatnak az ételnek.
Add hozzá a rizst, és keverd össze a fűszerkeverékkel. Önts rá 500 ml vizet, majd sózd meg. Fedd le a serpenyőt, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes víz elpárolog.
Ha túl száraznak tűnik, adhatsz hozzá egy kis vizet.
A kemény tojásokat hámozd meg, és vágd félbe. Tedd a tojásokat a kész rizs tetejére, és ízlés szerint szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissességet és színt ad az ételnek. Ha nem szereted, helyette használhatsz petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.