Bò Kho korianderrel, gazdag vietnami húsleves tálalva friss korianderrel és chili paprikával

Bò Kho korianderrel

A Bò Kho egy tradicionális vietnami étel, amely gazdag fűszerekben és ízekben. Az étel alapja a marhahús, amely lassan főzve válik puhává és lédússá. Az eredeti Bò Kho a vietnami konyha egyik legismertebb húslevese, és számos változata létezik. A koriander és a gyömbér különleges ízt ad a levesnek, miközben a tamarind és szójaszósz egyedi, savanykás aromát biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 ek. Cilantro (koriander)
1 cm Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Tamarind szósz
1000 ml Húsleves alaplé
300 g Rizs
1 db Chili
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, hogy gyorsabban megfőjön.

    A húsoknak egyenletesnek kell lenniük, hogy minden darab egyenletesen átfőjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A gyömbér reszelése segít abban, hogy az íze jobban átjárja a levest.

    3

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válhat az étel.

    4

    Add hozzá a marhahúst, a reszelt gyömbért, és pirítsd egy kicsit, hogy a hús megbarnuljon.

    A pirítás segít jobban kihozni a hús ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    Öntsd hozzá a húsleves alaplét, a szójaszószt és a tamarind szószt, majd forrald fel.

    A tamarind szósz különleges ízt ad az ételnek, amely kiemeli a hús ízét.

    6

    Amikor felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd a levest 1-1,5 órán át alacsony lángon főzni.

    A lassú főzés segít abban, hogy a hús puhává váljon és az ízek jól összeérjenek.

    7

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felaprított koriandert.

    A sárgarépa ne főzzön túl, hogy megőrizze a frissességét és roppanóságát.

    8

    Főzd további 10-15 percig, majd tálald főtt rizzsel, és friss chilit szórj rá a végén.

    A chili friss, enyhén csípős íze nagyszerű kiegészítője lesz a fűszeres levesnek.