A marhahúst vágd kisebb kockákra, hogy gyorsabban megfőjön.
A húsoknak egyenletesnek kell lenniük, hogy minden darab egyenletesen átfőjön.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért hámozd meg és reszeld le.
A gyömbér reszelése segít abban, hogy az íze jobban átjárja a levest.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válhat az étel.
Add hozzá a marhahúst, a reszelt gyömbért, és pirítsd egy kicsit, hogy a hús megbarnuljon.
A pirítás segít jobban kihozni a hús ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.
Öntsd hozzá a húsleves alaplét, a szójaszószt és a tamarind szószt, majd forrald fel.
A tamarind szósz különleges ízt ad az ételnek, amely kiemeli a hús ízét.
Amikor felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd a levest 1-1,5 órán át alacsony lángon főzni.
A lassú főzés segít abban, hogy a hús puhává váljon és az ízek jól összeérjenek.
Amikor a hús megpuhult, add hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felaprított koriandert.
A sárgarépa ne főzzön túl, hogy megőrizze a frissességét és roppanóságát.
Főzd további 10-15 percig, majd tálald főtt rizzsel, és friss chilit szórj rá a végén.
A chili friss, enyhén csípős íze nagyszerű kiegészítője lesz a fűszeres levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.