A kenyérszeleteket áztasd be a tejbe, hogy megpuhuljanak, majd nyomkodd ki belőlük a felesleges tejet.
A kenyér áztatásával segíted a hús tömörítését, így a bobotie állaga könnyen formázható lesz.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg üveges nem lesz.
A hagyma karamellizálása segít édesebbé tenni az ételt, és fokozza az ízeket.
A darált húst add hozzá a hagymához, és pirítsd meg, amíg teljesen átsül. Fűszerezd köménnyel és korianderrel.
A fűszerek intenzív ízt adnak a húsnak, próbáld őket jól eloszlatni, hogy minden falat ízletes legyen.
Add hozzá a tejbe áztatott kenyeret, sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy egy homogén masszát kapj.
Ha szükséges, egy kis extra tejet is adhatsz hozzá, hogy a massza megfelelően lágy legyen.
A tojásokat verd fel, és keverd bele a húsmasszába. Az összes hozzávalót jól dolgozd össze, majd egy sütőtálba tedd.
A tojás segít összetartani a húskeveréket, így a bobotie könnyen szeletelhető lesz.
Sütés előtt kend meg a tetejét egy kevés sárgabaracklekvárral, hogy édes ízt adjon a fogásnak.
A lekvár egy kis édes-savanyú ízt ad, amely remekül kiegyensúlyozza a hús gazdag ízét.
Süsd a bobotiet előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
A sütés végén egy kis extra lekvárt tehetsz a tetejére, hogy még intenzívebb ízt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.