Bobotie sárgabaracklekvárral, sült pitakenyérrel és friss korianderrel tálalva

Bobotie sárgabaracklekvárral

A Bobotie Dél-Afrikából származik, és az egyik legismertebb hagyományos étel, amelyet a malájok hoztak magukkal az országba. A recept alapja egy gazdag húsos töltelék, amelyet tojással és fűszerekkel ízesítenek, majd a tetején egy édes réteg lekvárral koronázzák meg. A Bobotie története a holland gyarmati időszakra nyúlik vissza, amikor az étel keveredett a különböző kulturális hatásokkal. A sárgabaracklekvár különleges ízt ad ennek a fogásnak, amelyet Dél-Afrikában gyakran tálalnak rizzsel és friss korianderrel. Ez az étel tökéletes választás egy kiadós vacsorához vagy családi étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 szelet Fehér kenyér
150 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
2 ek. Sárgabaracklekvár
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket áztasd be a tejbe, hogy megpuhuljanak, majd nyomkodd ki belőlük a felesleges tejet.

    A kenyér áztatásával segíted a hús tömörítését, így a bobotie állaga könnyen formázható lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma karamellizálása segít édesebbé tenni az ételt, és fokozza az ízeket.

    3

    A darált húst add hozzá a hagymához, és pirítsd meg, amíg teljesen átsül. Fűszerezd köménnyel és korianderrel.

    A fűszerek intenzív ízt adnak a húsnak, próbáld őket jól eloszlatni, hogy minden falat ízletes legyen.

    4

    Add hozzá a tejbe áztatott kenyeret, sót és borsot, majd keverd jól össze, hogy egy homogén masszát kapj.

    Ha szükséges, egy kis extra tejet is adhatsz hozzá, hogy a massza megfelelően lágy legyen.

    5

    A tojásokat verd fel, és keverd bele a húsmasszába. Az összes hozzávalót jól dolgozd össze, majd egy sütőtálba tedd.

    A tojás segít összetartani a húskeveréket, így a bobotie könnyen szeletelhető lesz.

    6

    Sütés előtt kend meg a tetejét egy kevés sárgabaracklekvárral, hogy édes ízt adjon a fogásnak.

    A lekvár egy kis édes-savanyú ízt ad, amely remekül kiegyensúlyozza a hús gazdag ízét.

    7

    Süsd a bobotiet előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.

    A sütés végén egy kis extra lekvárt tehetsz a tetejére, hogy még intenzívebb ízt kapj.