A shiratama rizslisztet szitáld át, majd keverd össze a cukorral. Add hozzá a vizet, és jól dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta könnyen formázható legyen.
A tésztát oszd három részre. Az egyik részhez keverd hozzá a matcha port, hogy zöld színt kapj.
A matcha por ízét és színét erősíti, ha egy pici forró vizet adsz hozzá, így könnyebben elkeverhető.
Formázz mindhárom tésztából kis gombócokat. A fehér tésztába tegyél egy kis vörös babpasztát, majd formáld őket kis golyókká.
A babpasztát ne rakd túl sokat a tésztába, mert akkor nehezebb lesz formálni, és a dango szétmorzsolódhat főzés közben.
Egy nagy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a gombócokat. Főzd őket, amíg feljönnek a víz felszínére, körülbelül 3-5 percig.
Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, biztos lehetsz benne, hogy átsültek, és készen állnak a tálalásra.
A főtt gombócokat szedd ki a vízből, és tedd őket egy tálra. Tálald őket egyszerűen, vagy öntsd rájuk a maradék babpasztát.
Ha szeretnéd még ínycsiklandóbbá tenni, szórd meg egy kis szezámmaggal vagy egy kevés mézzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.