Bocchan dango zöld tea és vörös babpaszta töltelékkel tálalva

Bocchan dango

A Bocchan Dango egy tradicionális japán édesség, amely a japán kultúra elengedhetetlen része. A kis golyók, melyek shiratama rizslisztből készülnek, tökéletes egyensúlyt alkotnak a zöld tea ízével és a vörös babpaszta édességével. A Bocchan Dango neve az egyik legkedveltebb édességet jelenti, amelyet különleges alkalmakra, mint például a tavaszi fesztiválok során szokás fogyasztani. Ezt az édességet szívesen készítik otthon is, mivel az ízek és a textúrák egyedülálló harmóniát alkotnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Shiratama rizsliszt
50 g Cukor
150 ml Víz
1 tk. Matcha por
100 g Vörös babpaszta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiratama rizslisztet szitáld át, majd keverd össze a cukorral. Add hozzá a vizet, és jól dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta könnyen formázható legyen.

    2

    A tésztát oszd három részre. Az egyik részhez keverd hozzá a matcha port, hogy zöld színt kapj.

    A matcha por ízét és színét erősíti, ha egy pici forró vizet adsz hozzá, így könnyebben elkeverhető.

    3

    Formázz mindhárom tésztából kis gombócokat. A fehér tésztába tegyél egy kis vörös babpasztát, majd formáld őket kis golyókká.

    A babpasztát ne rakd túl sokat a tésztába, mert akkor nehezebb lesz formálni, és a dango szétmorzsolódhat főzés közben.

    4

    Egy nagy lábasban forralj vizet, majd tedd bele a gombócokat. Főzd őket, amíg feljönnek a víz felszínére, körülbelül 3-5 percig.

    Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, biztos lehetsz benne, hogy átsültek, és készen állnak a tálalásra.

    5

    A főtt gombócokat szedd ki a vízből, és tedd őket egy tálra. Tálald őket egyszerűen, vagy öntsd rájuk a maradék babpasztát.

    Ha szeretnéd még ínycsiklandóbbá tenni, szórd meg egy kis szezámmaggal vagy egy kevés mézzel.