A sózott tőkehalszeleteket áztasd be vízben 6-8 órán át, hogy a só elengedje, majd töröld le róla a felesleges nedvességet.
A sózott halat áztatva kell felhasználni, hogy ne legyen túl sós.
A főtt burgonyát pürésítsd, majd add hozzá a tőkehalkeveréket, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a felaprított spenótot és a koriandert.
A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl nedves a tészta.
A hozzávalókat keverd össze, és ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy formázható legyen.
A tészta akkor lesz jó, ha könnyen formázható golyókat készíthetsz belőle, de nem ragad.
A tésztát formázd kisebb golyókká vagy lapos pogácsákká, és forgasd lisztbe.
Használj nedves kezet a golyók formázásához, hogy ne ragadjanak.
Melegíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, és süsd a golyókat aranybarnára mindkét oldalukon, kb. 3-4 percig.
A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen a ropogós külsőhöz, de a belsőnek is átsültnek kell lennie.
A kész bolinho de bacalhaut papírtörlőre tedd, hogy az olaj feleslege lecsöpögjön.
Az olajat ne hagyd túlmelegedni, hogy elkerüld az égést.
Tálald a bolinho de bacalhaut melegen, és kínáld citromszeletekkel és friss korianderrel.
A friss koriander különleges frissességet ad, és segít kiemelni a tőkehal ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.