Bolinho de Bacalhau spenóttal, friss korianderrel tálalva

Bolinho de Bacalhau spenóttal

Bolinho de Bacalhau egy tradicionális portugál étel, amelyet a sózott tőkehalk golyók alkotnak, gyakran krémes burgonyával és fűszeres összetevőkkel. Az étel rendkívül népszerű a portugál konyhában, és egyedülállóan kombinálja a tengeri halat a gazdag fűszerekkel és zöldségekkel. A spenót hozzáadása egy új dimenziót ad ennek a klasszikus ételnek, és különleges ízeket hoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sózott tőkehal
150 g Spenót
2 db Főtt burgonya
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Cilantro (friss koriander)
50 g Liszt
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalszeleteket áztasd be vízben 6-8 órán át, hogy a só elengedje, majd töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A sózott halat áztatva kell felhasználni, hogy ne legyen túl sós.

    2

    A főtt burgonyát pürésítsd, majd add hozzá a tőkehalkeveréket, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a felaprított spenótot és a koriandert.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    3

    A hozzávalókat keverd össze, és ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet, hogy formázható legyen.

    A tészta akkor lesz jó, ha könnyen formázható golyókat készíthetsz belőle, de nem ragad.

    4

    A tésztát formázd kisebb golyókká vagy lapos pogácsákká, és forgasd lisztbe.

    Használj nedves kezet a golyók formázásához, hogy ne ragadjanak.

    5

    Melegíts olajat egy serpenyőben közepes lángon, és süsd a golyókat aranybarnára mindkét oldalukon, kb. 3-4 percig.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen a ropogós külsőhöz, de a belsőnek is átsültnek kell lennie.

    6

    A kész bolinho de bacalhaut papírtörlőre tedd, hogy az olaj feleslege lecsöpögjön.

    Az olajat ne hagyd túlmelegedni, hogy elkerüld az égést.

    7

    Tálald a bolinho de bacalhaut melegen, és kínáld citromszeletekkel és friss korianderrel.

    A friss koriander különleges frissességet ad, és segít kiemelni a tőkehal ízét.