Bolinho de Bacalhau spen贸ttal, friss korianderrel t谩lalva

Bolinho de Bacalhau spen贸ttal

Bolinho de Bacalhau egy tradicion谩lis portug谩l 茅tel, amelyet a s贸zott t艖kehalk goly贸k alkotnak, gyakran kr茅mes burgony谩val 茅s f疟szeres 枚sszetev艖kkel. Az 茅tel rendk铆v眉l n茅pszer疟 a portug谩l konyh谩ban, 茅s egyed眉l谩ll贸an kombin谩lja a tengeri halat a gazdag f疟szerekkel 茅s z枚lds茅gekkel. A spen贸t hozz谩ad谩sa egy 煤j dimenzi贸t ad ennek a klasszikus 茅telnek, 茅s k眉l枚nleges 铆zeket hoz.

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
300 g S贸zott t艖kehal
150 g Spen贸t
2 db F艖tt burgonya
2 db Toj谩s
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Cilantro (friss koriander)
50 g Liszt
1 csipet S贸
1 csipet Bors
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A s贸zott t艖kehalszeleteket 谩ztasd be v铆zben 6-8 贸r谩n 谩t, hogy a s贸 elengedje, majd t枚r枚ld le r贸la a felesleges nedvess茅get.

    A s贸zott halat 谩ztatva kell felhaszn谩lni, hogy ne legyen t煤l s贸s.

    2

    A f艖tt burgony谩t p眉r茅s铆tsd, majd add hozz谩 a t艖kehalkever茅ket, a toj谩sokat, a z煤zott fokhagym谩t, a felapr铆tott spen贸tot 茅s a koriandert.

    A burgony谩t ne f艖zd t煤l, hogy ne legyen t煤l nedves a t茅szta.

    3

    A hozz谩val贸kat keverd 枚ssze, 茅s ha sz眉ks茅ges, adj hozz谩 egy kis lisztet, hogy form谩zhat贸 legyen.

    A t茅szta akkor lesz j贸, ha k枚nnyen form谩zhat贸 goly贸kat k茅sz铆thetsz bel艖le, de nem ragad.

    4

    A t茅szt谩t form谩zd kisebb goly贸kk谩 vagy lapos pog谩cs谩kk谩, 茅s forgasd lisztbe.

    Haszn谩lj nedves kezet a goly贸k form谩z谩s谩hoz, hogy ne ragadjanak.

    5

    Meleg铆ts olajat egy serpeny艖ben k枚zepes l谩ngon, 茅s s眉sd a goly贸kat aranybarn谩ra mindk茅t oldalukon, kb. 3-4 percig.

    A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet elengedhetetlen a ropog贸s k眉ls艖h枚z, de a bels艖nek is 谩ts眉ltnek kell lennie.

    6

    A k茅sz bolinho de bacalhaut pap铆rt枚rl艖re tedd, hogy az olaj feleslege lecs枚p枚gj枚n.

    Az olajat ne hagyd t煤lmelegedni, hogy elker眉ld az 茅g茅st.

    7

    T谩lald a bolinho de bacalhaut melegen, 茅s k铆n谩ld citromszeletekkel 茅s friss korianderrel.

    A friss koriander k眉l枚nleges frissess茅get ad, 茅s seg铆t kiemelni a t艖kehal 铆z茅t.