Bolo de fubá joghurttal, gazdag és finom brazil sütemény

Bolo de fubá joghurttal

A Bolo de fubá joghurttal egy hagyományos brazil sütemény, amelyet kukoricalisztből és joghurtból készítenek. A torta könnyű, de gazdag ízű, és gyakran fogyasztják teával vagy kávéval Brazíliában. Az édesburgonya hozzáadása egy újabb dimenziót ad a sütemény textúrájának, így még ínycsiklandóbbá válik. Az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakra, és minden falatja a brazil vendégszeretetet tükrözi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Fubá (kukoricaliszt)
100 g Fehér liszt
150 g Cukor
200 g Joghurt
100 ml Tej
3 db Tojás
3 ek. Olívaolaj
1 cs. Baking powder (sütőpor)
1 csipet
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kenj ki egy közepes méretű sütőformát olívaolajjal vagy vajjal.

    Használhatsz sütőpapírt is, hogy megkönnyítsd a torta kiborítását.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a fubát, a lisztet, a sütőport, és egy csipet sót.

    A liszt és a fubá alapos összekeverése segít, hogy a torta egyenletesen süljön.

    3

    Egy másik tálban verj fel három tojást, majd add hozzá a cukrot, a joghurtot, a tejet, az olívaolajat és a friss citromlevet. Keverd simára.

    A tojásokat könnyedén felverheted egy kézi mixerrel vagy habverővel.

    4

    Add hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, és keverd össze alaposan, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl sokáig, mert a tészta könnyen túl sűrűvé válhat.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval szúrva tisztán kijön.

    A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyelj a tészta állagára.

    6

    Hagyd hűlni a tortát, majd tálald.