Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kenj ki egy közepes méretű sütőformát olívaolajjal vagy vajjal.
Használhatsz sütőpapírt is, hogy megkönnyítsd a torta kiborítását.
Egy nagy tálban keverd össze a fubát, a lisztet, a sütőport, és egy csipet sót.
A liszt és a fubá alapos összekeverése segít, hogy a torta egyenletesen süljön.
Egy másik tálban verj fel három tojást, majd add hozzá a cukrot, a joghurtot, a tejet, az olívaolajat és a friss citromlevet. Keverd simára.
A tojásokat könnyedén felverheted egy kézi mixerrel vagy habverővel.
Add hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, és keverd össze alaposan, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl sokáig, mert a tészta könnyen túl sűrűvé válhat.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval szúrva tisztán kijön.
A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyelj a tészta állagára.
Hagyd hűlni a tortát, majd tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.