Bolo de fubá sajttal, aranybarna sütemény, gazdag sajttal tálalva.

Bolo de fubá sajttal

A Bolo de fubá a brazil konyha egyik legismertebb süteménye, amit különböző változatokban készítenek. Az alapvető összetevők a fubá, a liszt és a cukor, de a sajtos változat egy különleges twistet ad a hagyományos recepthez. Az étel gyökerei a brazil vidéken találhatók, és gyakran fogyasztják reggelire vagy uzsonnára. A tészta egyszerű, de az íze gazdag és aromás, különösen a reszelt sajttól. Ez az édesség tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy családi összejövetelről vagy egy szimpla, mégis ínycsiklandó desszertről.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Fubá
150 g Liszt
200 g Cukor
1 ek. Sütőpor
1 csipet
200 ml Tej
100 ml Olaj
3 db Tojás
150 g Sajt (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját tedd félre.

    A tojásfehérje habosításához tiszta, zsírtalan tálat használj, és ügyelj arra, hogy a tojásfehérje ne tartalmazzon semmilyen tojássárgáját, mert az megakadályozza a megfelelő habosodást.

    2

    A cukrot, tejet, olajat és a tojássárgáját egy nagy tálban keverd össze, amíg sima, egynemű masszát nem kapsz.

    A cukrot és az olajat először érdemes kicsit összekeverni, hogy a cukor teljesen feloldódjon, így nem maradnak benne kristályok.

    3

    Ezután add hozzá a fubát, lisztet, sütőport és sót. Alaposan keverd össze, hogy a tészta sima legyen.

    A lisztet és a fubát mindig átszitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomókat, és egy könnyű, levegős tésztát kapj.

    4

    A felvert tojásfehérjét óvatosan, fakanállal vagy spatulával, forgatva add hozzá a tésztához. Így a tészta levegős és puha lesz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a felvert tojásfehérjét akkor veszíti el a volumenét, és nem lesz olyan könnyű és puha a tészta.

    5

    Végül add hozzá a reszelt sajtot, és óvatosan keverd bele.

    Használj erősebb ízű sajtot, mint például a parmezán vagy a füstölt sajt, hogy igazán karakteres legyen a sütés eredménye.

    6

    A tésztát öntsd egy kivajazott és lisztezett tortaformába. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarna és tűpróbával átsült.

    A sütőt sose nyisd ki az első 20 percben, mert a tészta összenyomódhat, és nem nő szépen.

    7

    Miután a sütemény elkészült, hagyd hűlni a formában 10 percig, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön, mielőtt szeletelnéd.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, egy kicsit emeld fel a tortaformát, hogy a levegő jobban körbefusson a sütemény körül.