A tojásokat válaszd szét, és a fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját tedd félre.
A tojásfehérje habosításához tiszta, zsírtalan tálat használj, és ügyelj arra, hogy a tojásfehérje ne tartalmazzon semmilyen tojássárgáját, mert az megakadályozza a megfelelő habosodást.
A cukrot, tejet, olajat és a tojássárgáját egy nagy tálban keverd össze, amíg sima, egynemű masszát nem kapsz.
A cukrot és az olajat először érdemes kicsit összekeverni, hogy a cukor teljesen feloldódjon, így nem maradnak benne kristályok.
Ezután add hozzá a fubát, lisztet, sütőport és sót. Alaposan keverd össze, hogy a tészta sima legyen.
A lisztet és a fubát mindig átszitálva add hozzá, hogy elkerüld a csomókat, és egy könnyű, levegős tésztát kapj.
A felvert tojásfehérjét óvatosan, fakanállal vagy spatulával, forgatva add hozzá a tésztához. Így a tészta levegős és puha lesz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a felvert tojásfehérjét akkor veszíti el a volumenét, és nem lesz olyan könnyű és puha a tészta.
Végül add hozzá a reszelt sajtot, és óvatosan keverd bele.
Használj erősebb ízű sajtot, mint például a parmezán vagy a füstölt sajt, hogy igazán karakteres legyen a sütés eredménye.
A tésztát öntsd egy kivajazott és lisztezett tortaformába. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd körülbelül 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarna és tűpróbával átsült.
A sütőt sose nyisd ki az első 20 percben, mert a tészta összenyomódhat, és nem nő szépen.
Miután a sütemény elkészült, hagyd hűlni a formában 10 percig, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön, mielőtt szeletelnéd.
Ha gyorsan szeretnéd hűteni, egy kicsit emeld fel a tortaformát, hogy a levegő jobban körbefusson a sütemény körül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.