Bolo de rolo likőrrel, málnaöntettel, porcukorral díszítve

Bolo de rolo likőrrel

A Bolo de Rolo egy tradicionális brazil desszert, amelyet eredetileg a Pernambucó államból származik. Az édesség története évszázadokkal ezelőttre nyúlik vissza, és azóta is az egyik legismertebb brazil desszert. Az édesség tekercses formája és gazdag ízvilága, amely a likőr és a friss gyümölcsök kombinációján alapul, igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A likőrrel gazdagított verzió egy különleges twistet ad a klasszikus receptnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Tojás
200 g Cukor
150 g Liszt
2 ek. Kakaópor
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor
100 ml Tejszín
50 ml Likőr (pl. Baileys vagy más édes likőr)
150 g Málna
2 ek. Cukrozott porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel a cukor felével, míg kemény habbá nem válik. A sárgáját keverd össze a vaníliás cukorral és a tejszínnel.

    A tojásfehérjét óvatosan verd, hogy ne törjön meg a hab, mert így könnyű és légies tésztát kapsz.

    2

    A lisztet, kakaóport és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan add a tojássárgájához. A végén óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg az összes hozzávaló elvegyül. Így szép laza marad.

    3

    A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd, és egyenletesen simítsd el. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 10-12 percig, amíg a tészta könnyen elválik a papírtól.

    A tésztát ne süsd túl, hogy könnyen fel lehessen tekerni. Ha túl száraz, törhet.

    4

    Míg a tészta sül, a málnát tedd egy kis lábasba, és melegítsd, amíg levet ereszt. Adj hozzá egy kevés porcukrot, hogy szirupos állagot kapj.

    A málna helyett más bogyós gyümölcsöket is használhatsz, ha édesebb ízt szeretnél, próbáld meg szederrel vagy áfonyával.

    5

    A megsült tésztát vedd ki a sütőből, és hűtsd le. Ha már nem forró, locsold meg a likőrrel, majd kend meg a málnaöntettel.

    A likőrt ne használd túl sokat, mert túl édes lehet, ha túladagolod.

    6

    A tésztát óvatosan tekerd fel a sütőpapírral együtt, majd hagyd hűlni. Ha kihűlt, vágd szeletekre.

    A feltekeréshez használt papírt a végén távolítsd el, hogy a tészta ne ragadjon bele.

    7

    Tálald a szeleteket, és szórd meg porcukorral, hogy egy kis extra édességet adjon.