Bolo de rolo maracujával és kókuszos töltelékkel, porcukorral megszórva

Bolo de rolo maracujával és kókuszos töltelékkel

A Bolo de Rolo Brazíliából származik, és az egyik legismertebb sütemény az országban. A hagyományos változatot guava töltelékkel készítik, de a maracuja és kókusz töltelékkel való variációja egy új, ínycsiklandó twistet ad az ételnek. A Bolo de Rolo egy könnyű, de gazdag édesség, amely tökéletes választás bármelyik családi vagy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Tojás
200 g Cukor
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
100 g Kókuszreszelék
100 ml Tej
50 ml Kókusztej
2 db Maracuja (passiógyümölcs)
100 g Cukor (a töltelékhez)
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd el a cukorral, majd add hozzá a sütőporral összeszitált lisztet.

    A tojásfehérjét csak akkor verd fel, ha teljesen zsírtalan edényt használsz, különben nem lesz elég kemény.

    2

    Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a sárgájás keverékbe, hogy megőrizd a habos textúrát. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A keverést mindig alulról felfelé végezd, hogy a levegő ne távozzon el a tésztából.

    3

    Süsd a tésztát 180°C-on 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, mert könnyen kiszáradhat. A tészta akkor jó, ha enyhén rugalmas tapintású.

    4

    Amíg a tészta sül, készítsd el a tölteléket. A passiógyümölcsöt vágd fel, és kanalazd ki a húsát. A kókusztejet, cukrot és a vajat melegítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a kókuszreszeléket.

    A passiógyümölcs az egyik legfontosabb ízesítője a tölteléknek, így próbáld meg a legfrissebbet választani.

    5

    Főzd a tölteléket 5-7 percig, amíg sűrűsödik, majd hagyd kihűlni.

    Ne hagyd túl sűrűre főni, mert könnyen megéghet. Ha a töltelék túl sűrű, adj hozzá egy kis kókusztejet.

    6

    Amikor a tészta kész és lehűlt, helyezd rá a kókuszos tölteléket és a passiógyümölcsöt, majd óvatosan tekerd fel a tésztát egy hengerré.

    Ha a tészta még meleg, óvatosan bánj vele, mert könnyen eltörhet. A tekerést a legszélén kezdd, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    7

    Tálald a kész Bolo de Rolo-t szeletekre vágva, porcukorral megszórva.

    A porcukor mellett a Bolo de Rolo-t tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy egy kis mézzel is.