Bolo de Rolo tejszínnel, porcukorral díszítve

Bolo de Rolo tejszínnel

A Bolo de Rolo egy hagyományos brazil sütemény, amelynek gyökerei a portugál konyhában találhatók. A receptben a piskótát vékonyan kenik meg krémmel, és szorosan feltekerik, így létrejön az a jellegzetes, szivárványos mintázat, amely egyedi megjelenést ad az ételnek. A tejszínnel készült változat frissítő és krémes ízt biztosít, ami tökéletes kiegészítője ennek a gazdag, de könnyű desszertnek. A Bolo de Rolo tejszínnel ideális választás családi összejövetelekre vagy ünnepi vacsorákra, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül finom.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
4 db Tojás
200 g Cukor
150 g Liszt
50 g Kakaópor
1 ek. Sütőpor
200 ml Tejszín
50 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Rózsavíz (opcionális)
1 tk. Porcukor a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd kemény habbá. A sárgájákat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és habos nem lesz.

    A tojásfehérjéket mindig tiszta, zsírtalan edényben verd fel, hogy könnyebben kemény habbá váljanak.

    2

    A kakaóport, sütőport és a lisztet szitáld át, majd apránként add hozzá a tojásos keverékhez. Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjét is, hogy ne törjön össze.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást és könnyed tésztát kapj.

    3

    A kész tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen simítsd el. 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig süsd, amíg a tészta megszilárdul.

    Figyeld a tésztát, hogy ne süsd túl! A túl sokáig sült tészta könnyen kiszárad.

    4

    Amíg a tészta sül, készítsd el a tejszínkrémet: a tejszínt verd fel kemény habbá, majd ha szeretnéd, adj hozzá rózsavizet a különleges íz kedvéért.

    A tejszín habosításakor ügyelj arra, hogy ne verd túl, mert akkor vajszerűvé válhat.

    5

    A kisült tésztát vedd ki a sütőből, és még melegen tekerd fel egy konyharuhával, hogy ne törjön meg. Hagyd pihenni 10 percig, majd bontsd ki és kend meg a tejszínkrémmel.

    A tekerést gyorsan végezd el, hogy a tészta ne repedjen el. A konyharuha segít abban, hogy a tészta ne veszítse el a formáját.

    6

    Miután a tészta kihűlt, óvatosan tekerd vissza és vágd szeletekre. A tetejét porcukorral szórd meg a tálaláshoz.

    A porcukor a friss tejszínnel keveredve extra finom, könnyed ízt ad a desszertnek.