Bolo do caco sajttal, friss zsemle sajtos töltelékkel

Bolo do caco sajttal

A Bolo do Caco egy tradicionális portugál étel, amely a Madeira szigetéről származik. A neve a tradicionális tűzhelyen sült lapos kenyérre utal, de a mai változatokban már sokféle töltelékkel készítik, többek között sajttal. Az étel a portugál konyha alapjainak számít, és tökéletes választás egy laza étkezéshez vagy piknikhez. Az ínycsiklandó sajtos töltelék frissessége és íze könnyedén elvarázsolja a kóstolót.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
20 g Élesztő
1 ek. Cukor
1 tk.
300 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
150 g Feta sajt
1 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy tálba szitáld, és add hozzá az élesztőt, cukrot és sót. Keverd össze.

    Fontos, hogy a lisztet szitáld át, hogy levegős legyen, és könnyen felvegye az élesztőt.

    2

    Meleg vízben oldd fel a cukrot, majd öntsd a lisztes keverékhez, és dolgozd össze a tésztát.

    A víz ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. Olyan meleg legyen, mint a testhőmérséklet.

    3

    Amikor a tészta összeállt, öntsd hozzá az olívaolajat, és dagaszd a tésztát 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tésztát jól kell dagasztani, hogy a glutén aktiválódjon, és finom, puha legyen.

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni egy meleg helyen 1 órán át, hogy megkeljen.

    Ha nincs meleg hely, egy takaróval letakarva is gyorsabban megkelhet a tészta.

    5

    Amíg a tészta pihen, aprítsd fel a fetasajtot és a fokhagymát, és keverd össze a korianderrel.

    A koriander frissességet ad, így ne hagyd ki, ha szereted az ízét.

    6

    Amikor a tészta megkelt, vedd ki a tálból, és oszd fel 8 egyenlő részre. Formázz belőlük kis golyókat, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta formázásakor ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a darabok, így egyformán sülnek.

    7

    A golyókat lapítsd le, és közepükbe helyezd a sajtos keveréket. Formáld újra őket, hogy a sajt a belsejükben maradjon.

    A sajt belsejében maradása segít abban, hogy a sütés közben ne folyjon ki.

    8

    Tedd a formázott tésztát egy sütőbe 180°C-ra, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő eltérhet a sütő típusától, így figyeld, hogy ne égjenek meg.

    9

    Miután elkészültek, vedd ki őket, és vajjal kend meg a tetejüket, hogy extra finomak legyenek.

    A vaj jól kiegészíti a sajtos ízt, és puhítja a tésztát.

    10

    Tálald melegen, és élvezd a finom sajtos zsemléket.