A lisztet egy tálba szitáld, és add hozzá az élesztőt, cukrot és sót. Keverd össze.
Fontos, hogy a lisztet szitáld át, hogy levegős legyen, és könnyen felvegye az élesztőt.
Meleg vízben oldd fel a cukrot, majd öntsd a lisztes keverékhez, és dolgozd össze a tésztát.
A víz ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. Olyan meleg legyen, mint a testhőmérséklet.
Amikor a tészta összeállt, öntsd hozzá az olívaolajat, és dagaszd a tésztát 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tésztát jól kell dagasztani, hogy a glutén aktiválódjon, és finom, puha legyen.
Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni egy meleg helyen 1 órán át, hogy megkeljen.
Ha nincs meleg hely, egy takaróval letakarva is gyorsabban megkelhet a tészta.
Amíg a tészta pihen, aprítsd fel a fetasajtot és a fokhagymát, és keverd össze a korianderrel.
A koriander frissességet ad, így ne hagyd ki, ha szereted az ízét.
Amikor a tészta megkelt, vedd ki a tálból, és oszd fel 8 egyenlő részre. Formázz belőlük kis golyókat, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta formázásakor ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a darabok, így egyformán sülnek.
A golyókat lapítsd le, és közepükbe helyezd a sajtos keveréket. Formáld újra őket, hogy a sajt a belsejükben maradjon.
A sajt belsejében maradása segít abban, hogy a sütés közben ne folyjon ki.
Tedd a formázott tésztát egy sütőbe 180°C-ra, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő eltérhet a sütő típusától, így figyeld, hogy ne égjenek meg.
Miután elkészültek, vedd ki őket, és vajjal kend meg a tetejüket, hogy extra finomak legyenek.
A vaj jól kiegészíti a sajtos ízt, és puhítja a tésztát.
Tálald melegen, és élvezd a finom sajtos zsemléket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.