Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót. Az élesztőt egy kevés langyos tejben oldd fel, és hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodni kezd.
Győződj meg róla, hogy a tej langyos, nem forró, különben az élesztő nem fog megfelelően aktiválódni.
Add hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd keverd bele a tojást és az olvasztott vajat vagy növényi olajat. Gyúrd össze egy rugalmas tésztává.
A tésztát alaposan gyúrd össze, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A meleg hely elősegíti a tészta kelését. Ha nincs meleg helyed, teheted a sütőbe is, alacsony hőfokon.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágd fel kisebb négyzetekre vagy rombusz alakú darabokra.
A tészta ne legyen túl vékony, különben sütés közben könnyen megég.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel bőséges mennyiségű növényi olajat közepes hőmérsékletre. Az olaj akkor megfelelő, ha egy kis darab tészta azonnal pezsegni kezd benne.
Az olaj hőmérséklete fontos. Ha túl alacsony, a tészta megszívja magát olajjal, ha túl magas, megég.
Süsd a tésztadarabokat aranybarnára, folyamatosan forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.
A tésztadarabokat folyamatosan forgasd, hogy egyenletesen süljenek meg, és ne égjenek meg.
A megsült Boorsokokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen vagy szobahőmérsékleten tálald.
Ügyelj arra, hogy a papírtörlőn hagyd teljesen lecsepegni, így kevésbé lesz olajos.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.