A csirkehúst egy serpenyőben olívaolajon süsd meg, amíg átsül és enyhén megpirul. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A csirkét ne süsd túl, hogy ne legyen száraz, maradjon szaftos.
A börek tésztát helyezd egy lapos felületre, és egyenként kend meg olívaolajjal. Rétegezd egymásra, és mindegyik lapot jól kenj meg.
A börek tésztát mindig kenjük meg bőségesen olívaolajjal, hogy a tészta ropogós legyen.
A kész csirkehúst tedd egy tálba, majd add hozzá a fetasajtot, a petrezselymet, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egyenletes tölteléket kapj.
A csirkehús mellé egy kis fokhagyma is jól passzol, ha szeretnél egy intenzívebb ízt.
A kész csirkés tölteléket oszd el egyenletesen a tésztán, majd tekerd fel a tésztát úgy, hogy egy hosszú hengert kapj. A henger két végét hajtsd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
A böreket úgy is formázhatod, hogy csigáként felcsavarod őket, így szép spirál alakot kapsz.
A böreket helyezd egy tepsibe, és verd fel a tojást. Kend meg a böreket a tojásos keverékkel, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.
A tojásos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.
Tedd a böreket előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd őket 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.
Ha a tészta teteje már szépen megpirult, érdemes megnézni, hogy az alja is ropogós-e.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.