Friss börek spenóttal tálalva

Börek spenóttal

A börek a mediterrán konyha egyik legismertebb étele, melyet különféle töltelékekkel készítenek, a sajttól a húsig. A spenótos börek különösen népszerű vegetáriánusok körében, mivel friss zöldségekkel, túróval és fetasajttal kombinálja a ropogós tésztát. A börek tökéletes választás reggelire, de előételnek is kiváló, főleg egy baráti összejövetel alkalmával. A spenót frissítő íze és a feta krémessége egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Börek tészta
300 g Friss spenót
150 g Feta sajt
150 g Túró
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg pár percig. Ha elpárolgott a felesleges víz, add hozzá a feta sajtot és a túrót. Keverd össze, hogy egyenletes tölteléket kapj.

    A spenótot először érdemes kissé megpárolni, hogy a víz elpárologjon, így a töltelék nem lesz túl vizes.

    2

    A börek tésztát helyezd egy lapos felületre, és egyenként kend meg olívaolajjal. Rétegezd egymásra, és mindegyik lapot jól kenj meg.

    Ne sajnáld az olívaolajat, mivel ez segít a tészta ropogóssá válásában és finomabb ízt ad neki.

    3

    A kész tölteléket oszd el egyenletesen a tésztán, majd tekerd fel a tésztát úgy, hogy egy hosszú hengert kapj. A henger két végét hajtsd be, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A böreket csigáként is felcsavarhatod, hogy szép spirál alakot kapj.

    4

    A böreket helyezd egy tepsibe, és verd fel a tojást. Kend meg a böreket a tojásos keverékkel, hogy szép aranybarna legyen a sütés után.

    A tojásos bevonat segít, hogy a börek szép fényes és ropogós legyen.

    5

    Tedd a böreket előmelegített sütőbe 180°C-ra, és süsd őket 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük.

    Ha a tészta teteje már szépen megpirult, érdemes megnézni, hogy az alja is ropogós-e.