Készítsd el a borhabos tölteléket: a fehér bort keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.
Használj jó minőségű, száraz fehérbort a legjobb ízhatás érdekében.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás segít elkerülni a csomós tésztát és simább macaronokat eredményez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten könnyebb kemény habbá verni. Használj tiszta, zsírmentes edényt és habverőt.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést alulról felfelé végezd, hogy a hab ne törjön össze.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés elengedhetetlen a macaronok jellegzetes 'lábacskájának' kialakulásához.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a macaronokra, nehogy megégjenek.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a boros-tejszínes keveréket, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek sűrűbbé válni, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes borhabos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket ne vidd a macaronok széléig, mert összenyomva kifolyhat.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés nagyon fontos, mert a macaronok íze és állaga sokat javul az idő múlásával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.