A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
Használj friss, zsenge borsót a legjobb ízhatás érdekében. Ha fagyasztott borsót használsz, ne olvaszd ki előtte.
Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és párold meg benne a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üveges nem lesz.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is.
Add hozzá a zöldborsót, és keverd át néhány percig.
Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsót is. Ha konzervet használsz, öblítsd le előtte.
Öntsd fel az alaplével, majd főzd közepes lángon 15 percig, amíg a borsó megpuhul.
A zöldségalaplé helyett használhatsz csirkealaplevet is.
Egy botmixer segítségével pürésítsd a levest, amíg teljesen sima állagú nem lesz.
A pürésítés előtt vegyél ki egy merőkanálnyi levest, és tedd félre. A tálaláskor ezt visszaöntve rusztikusabb lesz a leves.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, és forrald még 2-3 percig.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejet a vegán verzióhoz.
Tálalás előtt hagyd kissé hűlni, majd díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított kenyérkockákkal.
Egy kanálka tejszínnel vagy tejföllel is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.