A rizst alaposan mosd ĂĄt hideg vĂzben, amĂg a lefolyĂł vĂz tiszta nem lesz. Ez segĂt, hogy a szemek pergĆsek maradjanak.
A rizst addig mosd, amĂg a vĂz teljesen tiszta nem lesz, kĂŒlönben a rizs ragacsos lesz.
A vöröshagymĂĄt aprĂtsd fel, a fokhagymĂĄt reszeld le vagy vĂĄgd nagyon aprĂłra, a petrezselymet vĂĄgd finomra.
A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt egyforma mĂ©retƱre vĂĄgd, hogy egyenletesen sĂŒljenek.
Egy közepes mĂ©retƱ lĂĄbosban olvaszd fel a vajat, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt. PirĂtsd ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.
VigyĂĄzz, hogy a vaj ne Ă©gjen meg, mert keserƱ Ăzt adhat az Ă©telnek. Alacsony-közepes lĂĄngon pirĂtsd a hagymĂĄt.
Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd tovĂĄbbi 1 percig, hogy az Ăzek kibontakozzanak.
A fokhagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl sokĂĄig, mert könnyen megĂ©g Ă©s keserƱ lesz.
SzĂłrd hozzĂĄ a rizst, Ă©s pirĂtsd 1-2 percig, hogy kissĂ© ĂŒveges legyen, ez segĂt, hogy fĆzĂ©s közben ne tapadjon össze.
A rizs pirĂtĂĄsa segĂt, hogy a szemek kemĂ©nyebbek maradjanak Ă©s ne fĆjenek szĂ©t.
Ăntsd hozzĂĄ a vizet, sĂłzd, borsozd, majd keverd el Ă©s forrald fel.
A vĂz mennyisĂ©gĂ©t a rizs fajtĂĄjĂĄhoz igazĂtsd. ĂltalĂĄban 1 rĂ©sz rizshez 2 rĂ©sz vĂz szĂŒksĂ©ges.
Amikor a vĂz felforrt, fedd le a lĂĄbost, Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon 12-15 percig, amĂg a rizs megpuhul.
Fontos, hogy alacsony lĂĄngon fĆzd a rizst, kĂŒlönben leĂ©ghet. Ne emeld fel a fedĆt fĆzĂ©s közben, hogy a gĆz ne szökjön el.
A fĆzĂ©s utolsĂł 5 percĂ©ben add hozzĂĄ a zöldborsĂłt, Ă©s Ăłvatosan keverd el, hogy megpuhuljon, de ne fĆjön tĂșl.
Ha fagyasztott borsĂłt hasznĂĄlsz, ne olvaszd ki elĆre, mert akkor szĂ©tfĆhet.
Kapcsold le a hĆt, Ă©s hagyd a rizst fedĆ alatt tovĂĄbbi 5 percig pihenni, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A pihentetĂ©s segĂt, hogy a rizs felszĂvja a maradĂ©k vizet Ă©s pergĆbb legyen.
Szórd meg friss petrezselyemmel, majd tålald melegen önålló fogåsként vagy köretként.
A petrezselymet közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd rĂĄ, hogy friss Ă©s ĂŒde maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.