Bounty torta csokoládémázzal és kókuszreszelékkel díszítve

Bounty torta

A Bounty torta a csokoládé és a kókusz szerelmeseinek álma. Ez a desszert ihletését a népszerű Bounty szeletből merítette, és mindenkit elvarázsol a gazdag csokoládémáz és a krémes kókuszos réteg tökéletes harmóniájával. Ideális választás ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy bármikor, amikor egy igazán különleges édességre vágyunk. Tipp: Tálaláskor szórj a szeletek tetejére még egy kevés friss kókuszreszeléket, hogy még látványosabb legyen!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Piskótalap
150 g Kókuszreszelék
300 ml Tejszín
200 ml Kókusztej
100 g Cukor
200 g Étcsokoládé
50 g Vaj
15 g Zselatin
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint hideg vízbe áztasd be, és hagyd állni 5-10 percig, mielőtt felmelegíted. Ne forrald fel a zselatint, mert elveszíti a zselésítő képességét.

    2

    A kókusztejet és a tejszínt keverd össze egy edényben, majd adj hozzá 100 g cukrot és melegítsd fel közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.

    A kókusztejet és a tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel, amíg a cukor feloldódik. Használj zsírosabb kókusztejet a gazdagabb ízért.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket a keverékhez, majd öntsd hozzá a feloldott zselatint. Alaposan keverd össze, és hagyd hűlni.

    A kókuszreszeléket alaposan keverd el a keverékben. Hagyd a keveréket hűlni, mielőtt a piskótára öntöd, hogy ne áztassa el.

    4

    Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a kókuszos keveréket. Simítsd el a tetejét egyenletesen, majd tedd hűtőbe 4 órára, hogy megszilárduljon.

    Ha nincs tortaformád, használhatsz egy tálat is. A tetejét simítsd el egy spatulával vagy egy késsel.

    5

    Az étcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett, majd keverd hozzá a vajat, hogy fényes csokoládémázat kapj.

    A csokoládét alacsony lángon olvaszd fel, és figyelj, hogy ne égjen meg. A vajtól fényesebb és lágyabb lesz a máz.

    6

    Öntsd a csokoládémázat a megszilárdult kókuszos réteg tetejére, és egy spatulával simítsd el.

    A csokoládémázat egyenletesen kend el a tortán. Ha a máz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vajat vagy tejszínt.

    7

    Tedd a tortát további 1 órára a hűtőbe, hogy a csokoládé is megszilárduljon. Tálalás előtt szeleteld fel, és díszítsd extra kókuszreszelékkel.

    A hűtés segít a csokoládénak megszilárdulni. Tálalás előtt vedd ki a tortát a hűtőből 15-20 perccel, hogy könnyebben szeletelhető legyen.