Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a croissant leragadjon.
Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a brazil diólisztet és a tápiókalisztet.
Ha nincs brazil dióliszted, ledarálhatsz brazil diót finomra.
Adj hozzá a sót, majd morzsold el benne a hideg vajat, amíg morzsás állagot nem kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg a morzsolás közben. Használhatsz vajvágót vagy a kezedet is, de dolgozz gyorsan.
Egy másik edényben keverd össze a langyos tejet, a mézet, az élesztőt és a tojásokat, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A tej ne legyen túl meleg, mert az tönkreteheti az élesztőt. Ha az élesztő nem habzik fel 5 perc után, valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A vékonyra nyújtott tészta biztosítja, hogy a croissant könnyű és leveles legyen. A háromszögek egyenlő mérete garantálja az egyenletes sütést.
Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
A feltekerésnél ügyelj, hogy ne húzd meg a tésztát, mert akkor sütés közben összezsugorodhat. Helyezd a croissantokat egymástól távolabb a tepsire, mert sütés közben megnőnek.
Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.
A keléshez takard le a croissantokat egy konyharuhával.
Kend meg a tetejüket tojással, majd szórd meg durvára aprított brazil dióval.
A tojás szép fényes színt ad a croissant-nak. A durvára aprított dió ropogós textúrát és gazdag ízt kölcsönöz.
Süsd a croissantokat 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Ha a tetejük nagyon gyorsan barnulna, takard le őket alufóliával.
Ha kihűltek, már tálalhatod is őket. Kiváló választás reggelire vagy uzsonnára!
A kihűlés után a croissant jobban szeletelhető és a diós íz is jobban érvényesül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.