A vajat olvaszd meg egy közepes lángon egy serpenyőben. Add hozzá a sűrített tejet és a cukrozott kakaóport, majd jól keverd össze.
Ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a cukor és a kakaólerakódást.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket, amíg a massza sűrűsödni kezd, és könnyen elválik a serpenyőtől. Ez kb. 10-15 percig tart.
A masszát folyamatosan keverve főzd, hogy ne égjen le és egyenletesen sűrűsödjön.
Amikor a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Közben olvaszd meg a csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben.
A csokoládét ne melegítsd túl, mert megéghet. Csak annyira melegítsd, hogy teljesen felolvadjon.
Miután a csokoládé felolvadt, add hozzá a csokoládét a sűrűsödött masszához, és alaposan keverd össze.
A csokoládé hozzáadása gazdag ízt ad a brigadeirónak, és extra krémességet biztosít.
A keveréket tedd félre, hogy teljesen lehűljön, majd a kezed segítségével formázz belőle kis golyókat.
A golyók kézzel formázása előtt érdemes egy kis vajat kenni a kezedre, hogy ne ragadjon hozzá a massza.
A kész golyókat hempergesd meg a friss kakaóporban, majd tálald őket.
A kakaópor nemcsak finom, hanem szép díszítőeleme is lesz a Brigadeironak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.